Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Попереду у нас ще одне свято в умовах пандемії. Вже рік тому німецькі різдвяні ярмарки не могли відбутися через пандемію коронавірусу. Оскільки зараз ситуація виглядає дещо інакше, і кожна федеральна земля оголошує про власні обмеження, у деяких місцях мешканці можуть взяти участь в різдвяних святах Weihnachtsmarkt.  Однак на святкових заходах можуть зобов’язувати різні норми і правила.

Різдвяні ярмарки в Німеччині у 2021 році 

Баден-Вюртемберг: Різдвяні ярмарки повинні відбутися, проте застосовуватиметься правило 3G (пред’явлення документів, що підтверджують вакцинацію, одужання або виконання тесту, який дав негативний результат).  Можливо, що при вході кожна людина отримає штамп або браслет, що підтверджує цей факт. Якщо число заражених небезпечно зросте, вводиться правило 2G ( особи повністю вакциновані, або ті, що одужали) 

Баварія: великі різдвяні ярмарки в Аугсбурзі, Мюнхені та Нюрнберзі повинні проходити без особливих обмежень. Існує, навіть, можливість скасування обов’язку закривати рот і ніс. Влада скоріш за все зосереджена на дотриманні фізичної дистанції.  

Берлін: великий різдвяний ярмарок Weihnachtsmarkt на фоні замку Шарлоттенбург скасовано. Відбудуться, однак, менші ярмарки. На них, можливо, буде введено правило 3G. Крім того, діятиме наказ закривати ніс та рот та ліміт у 2 тис. відвідувачів.

Гамбург: влада не буде вводити жодних обмежень. Проте правило 2G або 3G зможуть запровадити самі організатори ярмарку.

Мекленбург-Передня Померанія: федеральна земля ще немає конкретного плану проведення цьогорічних ярмарків.

Нижня Саксонія: федеральна земля робить ставку на 3G. Можливо, що на ярмарках в Ганновері, Геттінгені, Целле та в інших містах з’являться дерев’яні будиночки, де відвідувачі отримають спеціальний браслет або штамп, що дає право на відвідування різдвяного ярмарку.  

Північний Рейн-Вестфалія: усі традиційні різдвяні ярмарки відбудуться. Наразі скасовано лише Weihnachtsmarkt у Менхенгладбаху на Rheudter Platz. Організатори заходу роблять ставку на 2G або 3G. 

Саксонія: немає якихось особливих правил, ярмарки пройдуть без зайвих обмежень.

Саксонія-Ангальт: немає якихось особливих правил, ярмарки пройдуть без зайвих обмежень.

Шлезвіг-Гольштейн: немає якихось особливих правил, ярмарки пройдуть без зайвих обмежень.

Тюрінгія: в залежності від муніципалітету (гміни) можуть застосовуватися правила 3G та 2G.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze