Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Досі, відносно низький середній національний дохід у Берліні супроводжувався низькою орендною платою. Однак цьому приходить кінець. Згідно з нещодавнім дослідженням, жителі столиці змушені тепер витрачати майже третину свого доходу на оренду житла.

Відповідно до нещодавно проведеного аналізу постачальника даних 21st Real Estate, найбільша невідповідність між чистим доходом і витратами на оренду спостерігається в столиці. Однак у багатьох районах семи найбільших міст Німеччини щомісячна орендна плата тепер становить значну частку середнього доходу.

У Берлні, з одного боку, високі орендні ставки, а з іншого – порівняно низькі середні доходи. Компанія оцінює середній коефіцієнт витрат для всього міста на рівні 32 відсотків. Вирішальним для оцінки була не абсолютна сума орендної плати, а скоріше співвідношення до доходу: якби на вулиці жили лише мільйонери, співвідношення вартості оренди було б відносно низьким навіть для дуже дорогих квартир.

Дуйсбург – це дешево

Аналіз базується, з одного боку, на оцінці 271 000 оголошень про житло, опублікованих в Інтернеті, а з іншого – на розрахунках доходів у поділах «мікролокацій» на вулицях і районах.  Основою стали дані про доходи інституту ринкових досліджень GfK.

„Для приїжджих із середнім або низьким рівнем доходу пошук квартири в семи містах перетворюється на справжні тортури”, – підсумовує ситуацію керівник компанії 21st Real Estate Хайке Гундінг (Heike Günding). Коефіцієнт вартості оренди житла в Берліні зараз такий же високий, як і в Мюнхені, хоча орендна плата в столиці Баварії в середньому все ще дорожча. За даними 21st Real Estate, в особливо дорогих мікрорайонах, де коефіцієнт вартості оренди перевищує 35%, середній річний дохід у розмірі 57 259 євро значно вищий, ніж у найбільшому місті Німеччини.

З іншого боку, у Берліні середня річна зарплата у відповідних районах становить лише 40 255 євро.

Штутгарт посідає третє місце в аналізі з коефіцієнтом вартості оренди житла 29%, випереджаючи Франкфурт з 27%. Найдешевшими мегаполісами є Кельн з 26%, а також Дюссельдорф і Гамбург з 25%.

За даними 21st Real Estate, оренда плата все ще значно нижча в районах, що оточують великі міста. Наприклад, Дуйсбург, що знаходиться поруч із Дюссельдорфом, є особливо дешевим, з коефіцієнтом орендної плати лише 13,4 відсотка.

Джерело: spiegel

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze