Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Новий стандарт автомобільних аптечок

В минулому році були встановлені нові стандарти на автомобільні аптечки, які набули чинності з початку лютого 2023 року. Буквально з цього тижня, для легкових автомобілів діє новий стандарт DIN 13164:22, який передбачає, доповнення аптечки двома захисними масками. Також, більше немає обов’язку мати в аптечці перев’язувальний бинт.

Відміна зобов’язання про носіння маски в громадському транспорті

На території більшої частини Німеччини, влада ще минулого року скасувала обов’язок носити маски в громадському транспорті. На сьогоднішній день, таке рішення все розповсюдилось по всій Німеччині. За словами міністра Охорони здоров’я Карла Лаутербаха, нинішня ситуація з пандемією дозволяє втілити цей обов’язок у добру волю та самовідповідальність людей. У Гамбурзі та Північному Рейні-Вестфалії зміни набули чинності 1 лютого 2023 року, а в Гессені, Бремені, Нижній Саксонії, Саарланді та Рейнланд-Пфальці – 2 лютого.

Коронавірусні зміни також стосуються обов’язку самоізоляції. У більшості федеральних землях такий обов’язок також скасовано. У Гамбурзі з 1 лютого, у Бремені та Нижній Саксонії з 2 лютого, у Тюрінгії з 3 лютого 2023 року.

Правила охорони праці пов’язані з коронавірусом – також скасовуються

Така зміна набрала чинності раніше, ніж це очікувалось, оскільки фактично мала бути скасована 1 квітня цього року. Правила охорони праці наразі регулювали, як роботодавці повинні захищати своїх працівників від зараження вірусом Sars-CoV-2. Поняття гігієни, провітрювань приміщень та встановлення вентиляції, у разі її відсутності –  більше не потрібні. Це також покладено на самовідповідальність працівників та роботодавців.

Зручним доповненням є відкриття лікарняного по телефону до 7 днів при респіраторних захворюваннях. Термін дії спеціального положення продовжено до 31 березня 2023 року.

Wind-an-Land-Gesetz з лютого 2023 року

Принцип «вітер на суші» (Wind-an-Land-Gesetz) створений для прискорення розвитку вітрової енергетики. До 2030 року уряд Німеччини хоче подвоїти виробництво електроенергії з відновлюваних джерел енергії. По суті, регламент покликаний значно прискорити розвиток вітрових турбін.

Уряд хоче досягти своєї мети, прискоривши процеси затвердження нових вітряних турбін і виділивши для цього більші території. Також необхідно змінити мінімальну відстань.

«Гальмування цін» на електроенергію та газ з березня 2023 року

Фіксована цінова ставка за електроенергію становить 40 центів за кіловат-годину, а на газ – 12 центів за кіловат-годину. Нова постанова також передбачає покриття витрат на централізоване опалення у розмірі 9,5 центів за кіловат-годину. «Гальмування цін» на енергоносії діє на 80% споживання порівняно з минулим роком. Решта 20% оплачується за ціною, погодженою постачальником.

Заборона на виробництво енергозберігаючих ламп

Десять років тому в німецьких домогосподарствах традиційні лампочки замінили на енергозберігаючі лампи. З початку лютого цього року виробництво енергозберігаючих ламп повністю закрилося. Уряд Німеччини прийняв постанову про утилізацію енергозберігаючих ламп через небезпеку для здоров’я та навколишнього середовища, спричинену ртуттю, що міститься в них.

Зміни стосуються люмінесцентних ламп з електричним цоколем і кільцевою формою. Їх виробництво вже заборонено, але залишки зі складів цілком законно зараз розпродаються. З серпня 2023 року заборонять також люмінесцентні та галогенні лампи.

Альтернативою енергозберігаючим лампам є світлодіодні лампи, які повністю виготовляються без додавання отруйних речовин. Ще однією перевагою світлодіодних ламп є те, що вони споживають значно менше електроенергії, ніж енергозберігаючі лампи.

Відтепер деяких комах можна додавати до продуктів харчування

В Європейському Союзі в якості харчових продуктів дозволені 4 види комах: личинки борошнистого хробака, домашнього цвіркуна, перелітної сарани і личинки глянцевого дрозда. Проте, упаковка товару повинна чітко вказувати споживачеві на наявність комах. Вони повинні бути вказані в списку інгредієнтів, а також на упаковці повинна бути інформація про те, що при вживанні можуть виникнути алергічні реакції на ракоподібних і молюсків, кліщів домашнього пилу.

 

Джерело: Focus

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze