Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

У жовтні кількість безробітних у Німеччині скоротилася на 20 000 до 2,607 мільйона порівняно з вереснем через сезонні фактори. Однак це на 165 000 безробітних більше, ніж у жовтні минулого року, повідомляє Федеральне агентство зайнятості (Bundesagentur für Arbeit). Рівень безробіття в жовтні не змінився порівняно з вереснем і склав 5,7%. Звичайний осінній підйом на ринку праці був відносно скромним – минулого року за цей же період кількість безробітних скоротилася на 43 000 осіб.

„Німецька економіка перебуває в більш-менш стагнації вже добрий рік” – сказала генеральний директор Федерального агентства зайнятості Андреа Налес. Після такого тривалого часу це не може не мати видимих наслідків для ринку праці. „Але з огляду на економічні дані, він почувається відносно добре”. – додала Налес.

Ринок праці зазвичай пожвавлюється восени, оскільки економічне життя частково сповільнюється під час сезону відпусток. Починаються тренінги, стажування та навчальні програми.

Однак попит на працівників залишається високим. У жовтні у Федеральному агентстві зайнятості було зареєстровано 749 000 вакансій, але це на 98 000 менше, ніж рік тому. Кінцевий термін збору даних за жовтень – 12 жовтня.

Потенційні учні та роботодавці повинні бути готові до компромісів

Маючи на увазі ринок професійного навчання, Налес закликав до більшої готовності до компромісів як серед молодих людей, які претендують на посади, так і серед навчальних компаній. Знайти і зв’язати кандидатів, а також провайдерів професійного навчання стало складніше.

У період з жовтня 2022 року по вересень 2023 року до агентств зайнятості та центрів зайнятості було подано 545 000 заявок на навчання на виробництві – приблизно стільки ж, скільки і в попередньому році. Кількість претендентів також залишилася в основному стабільною – 422 000. Федеральне агентство зайнятості повідомило, що зниження кількості людей, які шукають місця для учнівства, яке було помітним протягом багатьох років, цього року зупинилося. Тим не менш, цього року на кожні 100 зареєстрованих навчальних місць на підприємствах припадає лише 80 претендентів, що є аналогічним показником, як і минулого року.

Джерело: spiegel

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze