Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Грудень для багатьох може означати лише одне: підвищення цін. Окрім витрат на подарунки та різдвяні страви, багато орендарів цього місяця отримають комунальні рахунки за минулий рік. Що ще чекає на мешканців Німеччини?

Підвищення мінімальної заробітної плати у сфері догляду

Кінець 2023 року приготував хороші новини для працівників сфери догляду. Напередодні загальнонаціонального підвищення мінімальної заробітної плати в січні, робітники цієї галузі отримуватимуть більше грошей, починаючи з цього місяця. Мінімальна заробітна плата за годину залежить від відповідної кваліфікації:                            

Лікарняні по телефону повертаються

Ця зміна є справжнім полегшенням для сімейних лікарів у період сезонної захворюваності. Схоже, що з 7 грудня лікарняні знову можна буде видавати по телефону. Бундестаг вже прийняв відповідну постанову ще влітку. Щоправда, є деякі обмеження. Наприклад, пацієнт повинен бути відомий клініці і мати можливість ідентифікувати себе по телефону.

Вищі надбавки до допомоги громадянам Бюргергельда

Одержувачі державної соціальної допомоги можуть очікувати на позитивні фінансові зміни вже наприкінці 2023 року. Вони отримають більш ранню та більшу виплату завдяки зміні в законодавстві, яка фактично запланована на 2024 рік. Нова допомога буде виплачуватися в кінці місяця, а саме 29 грудня.

Перелік комунальних платежів, тобто Nebenkostenabrechnung на 2022 рік, прийде багатьом орендарям

Наприкінці року багато орендарів отримають рахунки за комунальні послуги. Деякі з них, можливо, будуть шоковані, адже підвищення цін на енергоносії у 2022 році тільки починають враховувати. Орендарям слід звернути особливу увагу на пункт „Dezember-Soforthilfe” (груднева допомога на випадок надзвичайних ситуацій), оскільки він може принести їм певне полегшення. Будь ласка, уважно перевірте свою заяву, щоб уникнути будь-яких додаткових платежів.

Ті, що отримають компенсацію за комунальні послуги 2022 року лише після 31 грудня 2023 року, перебувають у кращому становищі, оскільки орендодавці, як правило, більше не можуть вимагати додаткових платежів, якщо тільки затримка не сталася не з їхньої вини.

Deutsche Bahn переходить на зимовий розклад

Deutsche Bahn нарешті має хороші новини. З новим зимовим розкладом, який набуде чинності з 10 грудня, буде більше поїздів між Берліном та Мюнхеном, Гамбургом та Магдебургом, а також на маршрутах Берлін – Вупперталь – Кельн, Магдебург – Шверін – Росток та Нюрнберг – Єна – Лейпциг. У деяких випадках також будуть додані додаткові зупинки.

Зміни з грудня 2023 року також торкнуться співпраці з Австрійськими федеральними залізницями (ÖBB), зокрема сполучення Берлін-Париж та Берлін-Брюссель. Спочатку нічні поїзди курсуватимуть тричі на тиждень.

Зимовий розклад також змінить деякі ціни на квитки на поїзди. Квитки Flexticket стануть приблизно на 5% дорожчими. Ціна проїзного Bahncard 25 також зросте на 3 євро до 62,90 євро на рік. Однак, пільгові тарифи та Bahncard 50 залишаться без змін.

Більш того, страйки, оголошені на грудень, можуть призвести до подальшого занепокоєння та незручностей для залізничних пасажирів.

Google видалятиме неактивні акаунти користувачів з грудня 2023 року

З 1 грудня 2023 року неактивні акаунти, які не використовувалися більше двох років, будуть видалятися. Причиною цього є відсутність стандартів безпеки, зокрема „двофакторної автентифікації”. Користувачі отримають попередження електронною поштою і зможуть запобігти видаленню за допомогою таких дій, як надсилання електронного листа або перегляд відео на YouTube. Акаунти, які використовуються для купівлі продуктів або завантаження контенту, залишаться поза змінами.

Різдво в грудні 2023 року: зверніть увагу на терміни доставки різдвяної пошти

Щоб різдвяні побажання та подарунки надійшли вчасно, Deutsche Post рекомендує надсилати листи та листівки до 21 грудня, а посилки – до 20 грудня.

Підвищення дорожніх зборів для вантажівок

З 1 грудня 2023 року зміниться плата за проїзд вантажівок національними дорогами Німеччини. Від того дня в рамках захисту клімату буде застосовуватися надбавка в розмірі 200 євро за тонну викидів вуглекислого газу.

Джерело: focus

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze