Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Чим більше буде вироблятися електромобілів, тим менше потрібно працівників для виробництва бензинових та дизельних автомобілів. До 2025 року, роботу можуть втратити аж 221 тис. працівників із 613 тис. Якщо навіть 86 тис. працівників підуть на пенсію, величезна група людей залишиться без роботи.

Як підкреслив президент інституту ifo Клеменс Фуест, не можна просто дозволити цим людям будувати електромобілі, оскільки вони спеціалізуються на інших роботах. Звичайно, існує можливість перекваліфікації, але поки невідомо, чи всі частини електронних автомобілів будуть виготовлятись у Німеччині. Тому, незважаючи на бажання, робочих місць може бракувати.

Зміни на електричні автомобілі відчувають також постачальники. Автомобілі цього типу не потребують таких самих деталей, як бензинові або дизельні транспортні засоби. Незважаючи на втрати при виробництві традиційних автомобілів, електромобільна промисловість також створює багато нових робочих місць. Наприклад, на заводі Tesla, поблизу Берліна, роботу знайдуть до 1 тис.осіб.

Причиною такого величезного попиту та інтересу до електромобілів є політика держави, яка до 2045 року має суттєво зменшити викиди СО2 та має бути кліматично нейтральною.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze