Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Скасовані та затримані рейси, кілометрові черги. Деякі працівники восьми, найбільших аеропортів припинили роботу та почали попереджувальний страйк. Члени профспілки Ver.di оголошують день протесту. За допомогою страйку Ver.di хоче підвищити погодинну заробітну плату для співробітників служби безпеки аеропорту.

Параліч найбільших аеропортів Німеччини

В аеропорту Франкфурта (найбільшого в Німеччині – прим. ред.), за повідомленнями порталу tagesschau.de, пасажири не можуть пройти контроль безпеки. Це також підтвердив і оператор аеропорту – Fraport. На даний момент готуються альтернативні види транспорту для екстрених випадків і для пасажирів, які пересідають в аеропорту на інший рейс. 

Страйк також ефективно паралізував пасажиропотік в аеропортах Берліна, Бремена, Гамбурга, Ганновера, Штутгарта, Дюссельдорфа й Кельна/Бонна. На даний момент неможливо оцінити кількість скасованих рейсів. Представники аеропортів закликають подорожуючих постійно перевіряти статус свого рейсу на сайті авіакомпанії або аеропорту.

А все це, через … одне євро

Ver.di вимагає підвищити заробітну плату працівників, які піклуються про безпечний політ пасажирів, на … одне євро на годину. У списку вимог також були регіональні компенсації заробітної плати або уніфікація груп заробітної плати.

Цікаво, що забезпечення безпеки в аеропорту знаходяться під контролем німецької поліції, але здійснюється приватними компаніями. Тільки в Баварії контролери пов’язані колективним трудовим договором. Там персонал не страйкує.

Перші страйки відбулися тиждень тому

Перший попереджувальний страйк контролерів відбувся тиждень тому. Чи буде протест ефективним? Наступний раунд переговорів між профспілками та представниками аеропортів відбудеться в четвер. 

 

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze