Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Один продукт подорожчав на 10 центів, інший на 1 євро. Підвищення різняться, але вони є. І пандемія, і війна в Україні накладають свій відбиток на споживачів. Чому? У всіх магазинах мережі Aldi подорожчає близько 400 продуктів. Підвищення цін торкнулося майже всіх популярних товарів. Найбільше зростання цін клієнти помітили у випадку кави, аптечних товарів, хліба, чистячих засобів, солоних закусок і заморожених продуктів. 

 

«Якщо вартість закупівлі змінюється через поточну ринкову ситуацію, ми повинні підвищити відпускні ціни», – пояснює представник Aldi Nord і Aldi Süd. Прес – секретар також підкреслює, що маржа магазину залишається незмінною. Підвищення цін на товари, на його думку, продиктовано кон’юнктурою ринку. 

 

Aldi є ціновим орієнтиром для інших магазині

Зростання цін у мережі магазинів має велике значення і для конкурентів. Багато роздрібних торговців моделюють ціни цього магазину. Якщо Aldi підвищує ціну, це викликає ланцюгову реакцію зростання цін. Lidl також поступово почав підвищувати свої ціни.

На цьому погані новини не закінчуються. Багато галузей, особливо пов’язаних із торгівлею, хочуть, щоб ціни в торгівлі зростали. Пов’язано це, у тому числі, зі зростанням цін на енергію й сировину, підвищеними витратами на транспорт і логістику. Нещодавно індустрія переробки картоплі зажадала від представників торгівлі нового розрахунку цін. Промисловість відчуває, як зростання цін на енергоносії, так і зростання цін, викликане дефіцитом важливої сільськогосподарської сировини, такої, як соняшникова і ріпакова олія. 

Центральна асоціація хлібопекарної промисловості Німеччини попередила, що через війну в Україні та російську заборону на експорт пшениці, жита та ячменю ціни на зерно продовжать зростати. Крім того, пекарі також стурбовані зростанням цін на енергоносії. В результаті, вони будуть змушені підвищувати ціни на свою продукцію. З такою ж проблемою стикається і м’ясна промисловість, яка і без того вимагає від магазинів більше грошей за свою продукцію. 


За даними Федерального статистичного управління, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої в лютому були на 5,1% вищі, ніж роком раніше.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze