Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Хвиля підвищення цін у Німеччині спонукала керівництво Aldi підвищити мінімальну зарплату. Мінімальна заробітна плата (нім. Mindestlohn) для співробітників Aldi обох дочірніх компаній Aldi Nord і Aldi Süd планується збільшиться з червня місяця з поточної ставки 12,50 євро до 14 євро на годину. „В даний час все дорожчає, що також відчувають і працівники», – говорить представник компанії.

Підвищення заробітної плати студентам 

Aldi Süd також оголосив, що підвищить зарплату для для учнів професійно – технічних навчальних закладів (нім. Ausbildungsvergütung). З серпня заробітна плата всіх студентів буде підвищена на 100 євро: до 1100 євро на першому році, до 1200 євро на другому році  і до 1350 євро на третьому році навчання. 

Загалом в Німеччині у Aldi Nord і Aldi Süd працює майже 90 000 співробітників і близько 5 000 осіб отримують професійну освіту в цих компаніях.

Це означає, що заробітна плата в мережі дискаунтерів значно перевищує законодавчо встановлений розмір заробітної плати. У липні вона зросте з нинішніх 9,82 євро до 10,45 євро на годину. У коаліційній угоді уряду Німеччини сторони домовилися про поступове підвищення мінімальної заробітної плати до дванадцяти євро на годину. Згідно з чинним законопроектом, федеральний міністр праці Хубертус Хайль (SPD) хоче зробити цей крок до жовтня 2022 року.

Lidl, конкуренція Aldi, в останні роки також поступово підвищувала мінімальну заробітну плату. Мінімальна зарплата в дискаунтерах Lidl в даний час становить 12,50 Євро.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze