Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Досі бездомність була темою табу. Люди без даху над головою жили в тіні. Крім того, вони рідко згадувалися в офіційній статистиці. Цього року федеральний уряд Німеччини вирішив це змінити. Близько 263 тис. осіб у Німеччині не мають постійного житла, майже 40 тис. мешкають на вулицях. Це зазначається в першому звіті про бездомних, поданого федеральним урядом. Дані, на підставі яких складено звіт, були зібрані по всій країні наприкінці січня та на початку лютого 2022 року.

Документ, доступний на сайті міністерства праці та соціального захисту, виділяє три групи бездомних:

 

Усе це разом понад 264 тисячі людей, проте, з урахуванням можливості подвійного обліку та проживання неповнолітніх із батьками остаточна цифра становить приблизно 262,6 тисяч осіб. Проте про остаточну цифру говорити не можна. Через труднощі з реєстрацією деяких людей підсумковий звіт може виглядати зовсім інакше.

Зібрана інформація дозволяє судити про соціальний профіль людей без місця проживання. 63% з них чоловіки, 35% – жінки, про решту 2% інформації не знайдено. Середній вік бездомних громадян, що живуть на вулиці, становить 44 роки, вони значно старші за прихованих бездомних, чий середній вік коливається від 32 до 35 років.

Уряд також надав дані про громадянство. Дві третини бездомних та три чверті прихованих бездомних мають німецьке громадянство, решта мають іноземне походження або класифікуються, як особи без громадянства. Лише 31% бездомних, що мешкають у притулках, мають німецьке громадянство. Це пов’язано з тим, що частина бездомних довгий час живуть у місцях розміщення біженців через брак житлоплощі.

Стан здоров’я бездомних людей

Життя без постійної оселі для багатьох обертається проблемами зі здоров’ям. Більше половини всіх опитаних заявили, що страждають на хронічні захворювання або мають інвалідність, а 1/4 мають проблеми зі стимуляторами. 31% прихованих бездомних оцінюють свій стан здоров’я як „не дуже хороший „і”поганий”. Натомість серед людей, які живуть на вулиці, без постійного даху над головою, це 40%. До цієї групи також увійдуть 35% осіб, які борються з різними видами залежностей.

Метою уряду є боротьба з бездомністю та повне її викорінення до 2030 року. Завдяки звіту уряд має повну картину ситуації з бездомними.

Наступного року Федеральний уряд розробить і прийме національний план дій щодо боротьби з бездомністю. Дослідження планується повторити у 2024 році.

 

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze