Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Федеральне міграційне управління Німеччини (BAMF) повідомило, що в минулому році число іммігрантів з країн (з вищою освітою), що не входять до Європейського Союзу та приїхали до Німеччини завдяки Синій Карті ЄС, склало 31 220 осіб. Це приблизно на 15% більше, ніж у 2018 році.

„З моменту введення Синьої Карти, кількість бажаючих її зробити щороку тільки зростає”, – повідомила Андреа Шумахер, віце-президент BAMF.

Синя Карта була введена в Німеччині в 2012 році і надає обмежене за часом право на проживання і роботу високоосвіченим особам. Умовою її отримання є закінчення університету.

У 2019 році чверть всіх виданих Синіх Карт отримали індійці. На другому місці опинилися китайці, а далі громадяни Росії і Туреччини. Тільки кожна четверта карта була надана жінці. Іммігранти найчастіше отримували роботу в Баварії, Баден-Вюртемберзі, Північному Рейні-Вестфалії та Берліні.

Всі люди, які пропрацювали в Німеччині не менше 5 років, можуть отримати довідку на постійне проживання.  Минулого року цією можливістю скористалися 2 410 осіб, що на 20% більше, ніж у 2018 році.

 

Джерело: spiegel.de

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze