Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Жителі Німеччини з нетерпінням чекають червня. Саме в той період уряд країни планує розвантажити домогосподарства за рахунок зниження цін на заправках. Для цього протягом 3 місяців енергетичний податок буде знижений до встановленого Європейським Союзом мінімального рівня. При цьому бензин в середньому подешевшає на 30 центів, а дизель- на 14 центів.

Однак до червня залишилося ще чимало тижнів, а заправлятися треба. І для водіїв, які живуть на німецько-польському кордоні, це не проблема. Бо ті набагато частіше заправляються зараз у Польщі. Різниця в ціні на 1 літр палива досягає 60 центів. З цієї причини так званий «паливний туризм» знову набирає обертів. Однак ця ситуація турбує асоціації АЗС. Ті побоюються, що автозаправні станції в Німеччині доведеться закривати, якщо така велика різниця в цінах ще надовго збережеться.

Загалом Німеччина набагато краще і більше оснащена заправками, налічується їх – 14 099. А Польща в свою чергу має їх всього понад 7 700. Цікаво, що найбільші мережі Aral і Shell практично не збільшують кількість своїх станцій. Скоріше, вони оптимізують свою структуру, передаючи невеликі автозаправні станції компаніям середнього розміру і розширюючи великі станції. Процвітаюча заправка обох брендів щорічно продає більше десяти мільйонів літрів палива.

Джерело: welt

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze