Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Однією з причин тимчасової непрацездатності працівників є, насамперед, біль у спині. Ця недуга досить поширена упродовж кількох років. Останнім часом багато людей перейшли на дистанційну роботу, що могло мати великий вплив на їхній стан здоров’я. Робота вдома може вплинути не тільки на біль у спині, але також шиї та плечей, оскільки не підтримується правильна постава тіла. 

За даними Kaufmännische Krankenkasse (KKH), спостерігається помітне зростання порушень опорно -рухового апарату. Аж 1/5 (20,4%) захворювань відносяться до цієї групи. Ще минулого року цей показник становив 17,3%. На відміну від попередніх років (22,23%), також зріс період перебування на лікарняному (25,4%).

Особи, які страждають різними типами психічних розладів, яких значно прибуло внаслідок пандемії, також отримують листок непрацездатності для звільнення від роботи. Працюючи віддалено, люди постійно знаходяться в одному й тому ж місці, а це означає, що вони не можуть відокремити свої професійні обов’язки від вільного часу, важко їм через це знайти психологічну рівновагу і внутрішній баланс. 

До KKH належить 1,6 млн застрахованих осіб, це одна з найбільших лікарняних кас Німеччини. У дослідженні, проведеному в першій половині цього року, враховувалися кількість днів тимчасової непрацездатності, як для осіб, які перебувають на обов’язковому, так і добровільному страхуванні. Безробітних та пенсіонерів не брали до уваги.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze