Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Різниця в заробітній платі між громадянами Німеччини та іноземцями зростає. За останні 10 років вона майже збільшилася втричі.

В кінці 2020 року, працівники – іноземці, зайняті повний робочий день заробляли в середньому 2638 євро. Це на 903 євро менше, ніж працівники з громадянством ФРН. Ще в 2010  році різниця становила всього 317 Євро.

Особливо зросла розбіжність у заробітках між працівниками з Німеччини та громадянами інших країн Європейського Союзу. За останнє десятиліття вона  збільшилась більш ніж у десять разів з 91 євро до 1003 євро. Тоді, як середня заробітна плата громадян Німеччини зросла, дохід працівників – іноземців з ЄС значно зменшився. Вони заробляють в середньому на 97 євро менше, ніж 10 років тому. Загалом заробітна плата працівників – іноземців, які працюють у Німеччині, також зросла, але й так менша, ніж у громадян Німеччини.

На такі відмінності в заробітній платі має вплив, поточна ситуація на ринку праці, стать, професія (наскільки вона популярна), галузь виробництва та вік працівника. У багатьох випадках, навіть якщо працівники з німецьким громадянством і працівники – іноземці відповідають тим самим кваліфікаційним критеріям, працівники -іноземці часто заробляють значно менше, що пов’язано з їх дискримінацією.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze