Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Криза, викликана коронавірусом, справила величезний вплив на зайнятість в Німеччині. Багато підприємств вже стикаються з великими проблемами, що звичайно впливає на оплату праці співробітників. Експерти платформи Gehalt.de створили перший прогноз зростання заробітної плати в 2020 і 2021 роках для восьми професійних груп.

У порівнянні з 2019 роком заробітна плата в 2020 році зросте в Німеччині мінімально, в середньому всього на 1,6%. У свою чергу, в 2021 році зарплата  зросте в середньому на 0,3%.

Розділивши економіку на окремі професійні групи, можна побачити, що підвищення буде  дуже різним. Наприклад, найбільше зростання заробітної плати може відчуватися серед персоналу медсестер у лікарнях (+3,1%), а також опікунів літніх людей (+2,6%). Проте, щорічні доходи в даних секторах як і раніше залишаються відносно низькими в порівнянні з іншими професіями.

На 1,7% зростання зарплати можуть розраховувати касири. З підвищенням у розмірі лише 0,9% мають отримати працівники туристичної галузі. Аналогічне зростання буде відчуватися в автомобільному бізнесі.

У свою чергу, ІТ-фахівці повинні отримати нижчу надбавку, ніж у попередні роки (1,7%).

 

Джерело: n-tv

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze