Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Deutsche Bank має намір кардинально скоротити свою мережу із 550 відділень Postbank. Керівник відділу по роботі з приватними клієнтами Клаудіо де Санктіс повідомив в інтерв’ю газеті Financial Times, що до середини 2026 року буде закрито 250 відділень. Багато відділень тривалий час були збитковими, але не могли бути закриті через довгостроковий контракт із Deutsche Post, попереднім власником Postbank. Наразі триває переукладання контракту.Також планується скорочення мережі відділень Deutsche-Bank, повідомляє де Санктіс.

У відділеннях Postbank можна також відправляти посилки та купувати марки. У 100 відділеннях, що залишилися, у майбутньому це буде неможливо. Там будуть надаватися лише банківські послуги. Згідно з отриманою інформацією, поштове відомство хоче шукати власні локалізаціі поблизу. За словами де Санктіса, у майбутньому відділення повинні також виконувати функції технічних центрів. „Вони мають стати місцем, де ви отримаєте консультацію, а також місцем, куди ви звернетеся, якщо у вас виникнуть проблеми з вашим додатком, і ми повинні бути видатними, коли справа доходить до вирішення цього питання”, – пояснив де Санктіс.

Вирішення проблем

За словами представника Deutsche Bank, у перспективі Postbank має перетворитися на мобільний банк. Очікується, що в майбутньому консультаційні послуги на місцях відіграватимуть меншу роль. Де Санктіс не став уточнювати, скільки робочих місць опиниться під загрозою через закриття відділень. Переговори про точну кількість та місця закриття відділень будуть проведені найближчим часом із представниками працівників.  

Де Санктіс сподівається, що реструктуризація призведе до „значної економії, яка перевищить інвестиції, які необхідно зробити”, як він заявив в інтерв’ю Financial Times. Хаос у процесі перенесення даних близько 12 мільйонів клієнтів Postbank до ІТ-системи Deutsche Bank також нещодавно привернув увагу фінансового наглядового органу BAFIN. 

Бафін направив спеціального представника до банку, щоб забезпечити швидке відновлення роботи служби обслуговування клієнтів. Клієнти тимчасово не мали доступу до своїх рахунків. Де Санктіс запевнив, що проблеми мають бути вирішені до кінця року й що банк вже досяг „значного прогресу” у цьому напрямку. Досвід показав, наскільки важливо, щоб цифрові процеси та послуги відповідали очікуванням клієнтів.

Джерело: Spiegel

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze