Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Поштова скринька електронної пошти є одним з перепусток до даних вашого комп’ютера. Назви компаній часто використовуються, щоб обдурити користувачів, які нічого не підозрюють. Були зроблені спроби обдурити покупців шляхом незаконного використання бренду DHL. Фальшиві повідомлення також надсилаються через SMS!

Фішингові атаки спрямовані на користувачів, які щойно щось замовили. Після переходу за посиланням у повідомленні користувачеві пропонується ввести свої дані – це серйозна помилка. Таким чином, зловмисники володіють даними облікового запису користувача.

Фальшиві повідомлення можна розпізнати за трьома важливими ознаками:

  1. Адреса відправника: не використовується постачальників безкоштовної електронної пошти для надсилання електронних листів, щось на зразок absender@dhl-info.de.
  2. Безособова форма звернення: Шановний клієнт або Привіт
  3. Поспіх: електронна пошта заохочує вас до швидких дій

Граматичні помилки також можуть бути характерною ознакою, але шахраї стають розумнішими у своїй методології та використовують кращі інструменти перекладу.

Антивірусні програми можуть захистити вас від фішингу. Якщо користувач натискає на фішингове посилання, антивірус може визначити шахрайський веб-сайт, перш ніж користувач вводить свої дані.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze