Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Інфляція в Німеччині залишається на високому рівні. Сировина, як і раніше коштує дорого, а від урядової допомоги у формі зниження енергетичного податку практично не залишилося і сліду. Все це впливає на зростання цін на продукти в німецьких магазинах. Ситуація настільки динамічна, що вони змінюються практично з кожним новим тижнем.

Лише за кілька днів кисломолочні продукти подорожчали на 0,50 євро. За сири та картопляні вироби потрібно заплатити на 0,10 євро більше, ніж тиждень тому. Наприклад, сир гауда марки Gut & Günstig ще недавно коштував 2,59 євро. Зараз за нього потрібно заплатити 2,69 євро.

Подорожчали також заморожені овочі в олійному соусі. За 300-грамову упаковку потрібно заплатити 0,69 євро. Тиждень тому ціна була на 0,10 євро нижчою. Стільки ж подорожчала заморожена картопля фрі. А заморожені овочі Kaisergemüse подорожчали на 0,04 євро.

Найдешевший кетчуп в Aldi Süd, Aldi Nord, Penny, Rewe, Net, Norma і Lidlu коштує вже більш ніж 1 євро. Усього за кілька днів його ціна зросла на 0,20 євро. У свою чергу, на 0,14 євро подорожчали напої Apfelschorle в Aldi, Rewe, Edeka і Hit.

Зросли також ціни на м’ясо та м’ясні продукти. За 1 кг змішаного фаршу потрібно заплатити вже від 12 до 22 євро. Шніцель коштує від 4,45 євро за 450 грамів.

Фарби для волосся, дезодоранти та бальзами для губ подорожчали в середньому на 5%, залежно від торгової марки продукту.

На перший погляд підвищення не здається великим. Проте хвилює таке стрімке зростання цін, яке відбувається практично кожного тижня.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze