Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

На німецькому ринку праці відбуваються зміни. Люди, що працюють у сфері ІТ напевно, і надалі, зможуть виконувати свої обов’язки віддалено. Інші галузі праці також намагаються надати усі необхідні інструменти для домашнього офісу.  

У червні 2020 року 64% підприємств інформаційної економіки розглядали можливість пропонувати своїм співробітникам віддалену роботу навіть після пандемії. А на сьогоднішній день 74% компаній підтримують цю ідею. Половина підприємств цієї галузі очікують, що після пандемії 20% зайнятих людей хоча б раз на тиждень працюватимуть з дому. 

Що цікаво, підприємства виробничого сектору також запропонують можливість працювати віддалено.  Можна відзначити зростання інтересу до цієї ідеї з боку роботодавців, так як 46% компаній згодні з тим, що частина співробітників хоча б раз на тиждень може виконувати свою роботу з дому. У 2020 році тільки 37% підприємств підтримали цю ідею, а до пандемії-взагалі лише 24%.

Тенденція до дистанційної роботи набирає обертів у всьому світі. Працедавці Німеччини добре підготувалися до домашнього офісу, тому що обладнання співробітників було відповідним чином покращено. Правда, більшість компаній інформаційної економіки (82%) і у виробничому секторі (70%) ще до пандемії оснащували своїх співробітників обладнанням для віддаленої роботи.

Повільно, однак, все більше і більше людей повертаються на свої робочі місця. У червні в Німеччині багато людей вже повернулися з домашнього офісу в офіси, незважаючи на те, що рекомендація про віддалену роботу ще діяла.

Джерело: Spiegel

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze