Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Допомога по догляду за дитиною + робота на неповний робочий день – можлива завдяки Elterngeld Plus. Ця пропозиція мала стати привабливою для батьків у Німеччині. Федеральне Статистичне Управління оприлюднило дані, з яких виникає, що в Німеччині цим рішенням скористалися 1,2 мільйона опікунів своїх дітей. Особливо серед матерів – ця пропозиція користується великою популярністю. Дані показують, що кожна п’ята жінка, яка отримує грошову допомогу але має можливість перейти на Elterngeld Plus, скористалась цією можливістю. У випадку татусів, цей відсоток був значно нижчий і досяг 8,2 %. Всього 17,4% батьків, діти яких народилися після 1 липня 2015 року, скористалися можливістю заміни Basiselterngeld на Elterngeld Plus – повідомляє відомство.

Нагадаємо – Elterngeld, це грошова допомога яка виплачується одному з батьків до 14 місяця життя дитини. ЇЇ може отримувати один із батьків або обоє – тоді допомога буде розділена. Висота такої допомоги залежить від вашого щомісячного доходу нетто, отриманого до народження дитини.

Не дивно, що молоді батьки якомога більше часу хочуть проводити зі своєю дитиною. Дякуючи допомозі Elterngeld, це можливо. Основні переваги Elterngeld і Elterngeld Plus, це 65 до 100 відсотків ваших попередніх заробітків. На допомогу можуть також розраховувати люди, які не працюють.

Більше на цю тему ви знайдете в нашій статті за цим посиланням.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze