Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

З січня по кінець квітня установи наклали понад 315 тисяч нових штрафів. У переважній більшості (77%) вони стосувалися недотримання обов’язків реєстрації. У найбільш сувій установі по всій країні, штрафи були накладені на 6,8% усіх осіб, які отримують допомогу. Друге місце, у накладанні штрафів, зайняв Jobcenter з Marzahn-Hellersdorf в Берліні, де відсоток санкцій становив 6,37%. Passaw Jobcenter (6.37%) виявився на нижній сходинці цього рейтингу.

рейтинг найбільш сурових представництв
Jobcenter відсотки за накладені штрафи (в %)

 

Говорячи про установи, що на право і ліво накладають покарання і санкції, варто звернути увагу на ті, які прославилися найменшим відсотком накладених штрафів. Абсолютним лідером у цьому відношенні є Jobcenter Hochtaunuskreis в Hesji з 0,79%. Трохи більше штрафів було введено в Баварському Freysingu (0,86%) і в самому Monachium (0,98%).

рейтинг найбільш поблажливих представництв jobcenter в Німеччині
Jobcenter відсотки за накладені штрафи (в %)

Дивлячись на наведені дані, можна, звичайно, поставити собі питання – що впливає на кількість штрафів і санкцій? Експерт Інституту Досліджень в області Зайнятості (IAB) – Joachim Wolff, пояснює на сторінках газети Bild, що великий вплив на цю ситуацію на ринку праці має число осіб, які отримують допомогу і якими займається працівник даного Jobcenter. Іншими словами, в регіоні, де велика кількість вакансій – пропозиції працевлаштування представлені частіше, а у разі відмови від вікансії, сума виплат негайно скорочується на 30%.

Якщо чиновник, займається багатьма справами безробітних, його час на представляння пропозицій і розмови з підопічними обмежений, а отже і кількість штрафів значно менша. З іншого боку, Wolff стверджує, що штрафи в установі можуть також відігравати інші ролі. Тому деякі установи охоче карають безробітних, а інші вдаються до цього кроку тільки в крайньому випадку.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze