Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Розширене право на отримання допомоги по догляду за дитиною (нім. Kinderkrankengeld) – це форма допомоги, якою родини Німеччині із задоволенням користуються. Так випливає з дослідницьких даних Технікера Кранкенкассе (ТК). За словами прес-секретаря ТК, в січні було подано понад 6 тис. заяв на Kinderkrankengeld у зв’язку з обмеженням діяльності дитячих садочків та шкіл. Порівнюючи дані січня 2021 та грудня 2020 виходить, що за останній місяць року заяв на допомогу по догляду за дитиною подало менше 5 тис. осіб.

У поточному році Уряд Німеччини збільшив також кількість днів, які батьки можуть використовувати для догляду за дитиною. Кожен батько має в своєму розпорядженні 20 днів (до цих пір це було 10 днів). Батьки що виховують дитину самостійно, матимуть 40 днів (до цих пір 20 днів) для догляду. Батьки можуть скористатися перевагами Kinderkrankengeld не тільки в разі хвороби дитини, але і в зв’язку із закриттям або функціонуванням в обмеженому режимі дитячих садків або шкіл. Kinderkrankengeld становить 90% від стандартної чистої зарплати.

Особи, застраховані в КТ, можуть подати заявку на допомогу по догляду за дитиною через Інтернет, мобільний додаток, звичайною поштою або електронною. Довідка з дитячого садочка або школи не потрібна.

 

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze