Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

У деяких регіонах Німеччини, ще раніше, була зменшена, а часами і зліквідована плата за дитячий садок. Для мешканців інших регіонів, залишилася такою самою. Особливо, проблема це для малозабезпечених батьків, які не завжди можуть знайти гроші на плату за дитячий садок. Але з 1 серпня проблема вирішиться у всіх містах країни.

Особи, які отримують пільги, описані в SGB II, Кодексі соціального права SGB XII та Законі про пільги, вже рахуються звільненими від плати за послуги дитячого садка. На початок серпня сім’ї з низьким рівнем доходу також можуть розраховувати на таке ж полегшення. Це означає, що особи, які отримують допомогу на житло (Wohngeld) та допомогу на дитину (Kinderzuschlag), тепер також не мусять платити за дитячий садок дитини. Близько 12 мільйонів сімей відчують полегшення в родинному бюджеті. Щодо батьків які не мають пільг, їх питання має бути розглянуто з точки зору пропорційності їх зарплат та годин догляду за дитиною в садочку.

Згідно аналізу Німецького інституту економіки в Кельні (IA) виходить, що плата за садочок сильно відрізняється. Найдорожчі дитячі садки виявлено в Саарбрюккені (368 Євро), Мангеймі (364 Євро), Карлсруе (349 Євро), Нюрнберзі (330 Євро) та Аугсбурзі (273 Євро).

Учасники аналізу вимагають скасувати плату за дитячі садки по всій країні для всіх батьків, незалежно від доходів. Таким чином, регіональні відмінності та нерівне ставлення до сімей більше не розглядатиметься. Якщо ж не вдасться виконати такий рішучий крок зі сторони країни, то можна запропонувати збалансування цін по всій Німеччині. Таким чином, місце проживання, дохід та вік дитини не матимуть суттєвого впливу на розмір плати.

Але на жаль, підставою для відмови від зборів може стати новий закон під назвою «Гутес-Кіта-Гесет» (з нім . Gutes-Kita-Gesetz). Безумовно, що зміни торкнуться і кращої якості догляду за дітьми. До 2020 року уряд хоче видати 5,5 млрд Євро на зміни у дитячих закладах.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze