Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Згідно аналітичному підрахунку Yougov на замовлення німецького інформаційного агентства, 74% жителів Німеччини вважають, що церковний податок Kirchensteuer „не на часі”. Тільки 13% не проти сплати податку, а решта, ще 13% не надали жодної інформації щодо цього.

За даними єпископської конференції Німеччини (Deutsche bischofskonferenz – DBK), католицька церква отримала понад 6,8 млрд Євро церковних податків в минулому році, незважаючи на скорочення числа податників. У євангельській церкві (Evangelische Kirche in Deutschland – EKD) того ж року їх було понад 6,2 мільярда.

Згідно з прогнозом, опублікованим у 2019 році двома основними церквами, доходи від церковних податків можуть залишатися на рівні близько 13 мільярдів євро до 2060 року завдяки зростанню заробітної плати платників податків, хоча і зі значно зростаючими витратами, які можуть скласти майже 25 мільярдів протягом приблизно 40 років. Згідно з прогнозами, купівельна спроможність тоді буде на 51% нижчою, ніж у 2017 році. Ось чому церкви деякий час дотримувалися курсу жорсткої економії.

500 000 людей покинули католицьку церкву

Обидві основні церкви Німеччини стурбовані масовою втратою кількості членів. Лише у 2022 році понад півмільйона людей вийшли з католицької церкви і близько 380 тисяч з протестантської.

З тих, хто назвав себе християнами в опитуванні YouGov, 43% заявили, що сплата церковних податків також може підштовхнути їх до виходу з церкви. Майже половина 49% назвали останні скандали з сексуальним насильством можливою причиною відходу з церкви.

25% вказали на ослаблення віри, а 20% – на відсутність реформ в якості можливих причин виникнення. Лише 18% відповіли, що не мають причин залишати церкву.

Джерело: t-online

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze