Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Під час першої такої перевірки, що стосується мінімальної зарплати в Німеччині, митне управління виявило порушення на кожному десятому підприємстві. 6 тисяч чиновників запитало близько 32 тисяч людей, що працюють в Німеччині, про їх умови роботи. У 3 291 випадках інспектори встановили, що необхідно провести додаткові перевірки.

Відповідно до закону, мінімальна зарплата в Німеччині в 2018 році становить 8,84 євро на годину. Відзначимо, що вперше мінімальна ставка була введена тільки в 2015 році після десятирічних політичних суперечок. Проте, все частіше власників будівельних компаній та м’ясної промисловості, клінінгових та готельних послуг підозрюють у виплаті працівникам низьких ставок. Німецький Zoll взяв під контроль працевлаштованих в секторі роздрібної торгівлі, закладах громадського харчування, готелях, перукарнях, водіїв транспортних та експедиторських компаніях, а також таксомоторних компаніях.

За результатами перевірок було порушено 351 провадження, з яких 172 стосуються порушення закону про мінімальну заробітну плату. Власники цих підприємств повинні брати під увагу високі фінансові санкції у вигляді штрафу. Решта проваджень стосується, зокрема, зловживання при здійсненні соціальних виплат або несплату внесків на соціальне страхування працівників.

Під час контролю звернули увагу на так звану роботу “на чорно”. Це порушення в 2017 році призвело до втрат фінансових ресурсів на суму міліарда євро. На жаль, через занадто малу кількість чиновників перевірено лише 2,4% підприємств. До 2021року їх число повинно збільшитись до 8,5 тисяч. Повинна також збільшитися сфера компетенції контролерів, які будуть переслідувати шахраїв, виманюючих Kindergeld або інші соціальні виплати. Промислова Профспілка Будівництво-Сільське Господарство-Навколишнє Середовище (IG BAU) хоче, щоб в Німеччині був створений реєстр компаній, які не платять мінімальну зарплату.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze