Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Менша сума за пересилку

Німецька пошта (нім. Deutsche Post) знизить ціни для приватних осіб до рівня попереднього підвищення, який діє з 1 січня 2020 року. Таким чином, з 1 травня клієнти платитимуть за тарифами посилок на 31 грудня 2019 року:

У січні поштові послуги подорожчали в середньому на 3%.

До перукаря суворо у масці

Від 4 травня відновили свою роботу перукарні в Німеччині. Однак візити будуть виглядати зовсім інакше в порівнянні з тим, що було до початку пандемії. І співробітники, і клієнти повинні будуть мати маску на лиці. Також слід очікувати більш високих цін за послуги.

Детальніше про це в наступній статті:

Німеччина поволі відкриває перукарні. Як виглядатиме візит до майстра?

Повернення до шкіл

Майже в кожному німецькому місці учні повертаються до шкіл з 4 травня. Першими повернуться старшокласники та випускники, які мають ще попереду іспити та підсумовуючі письмові роботи.

Скорочення робочого часу в Німеччині та додатковий дохід

Уряд змінив правила щодо додаткового доходу. До цих пір кожен, хто брав додаткову роботу, повинен був змиритися з тим, що додатковий заробіток був включений в допомогу від держави. Тепер це змінюється, і будь-який заробіток, отриманий за рахунок додаткової роботи, не вплине на допомогу Курзарбейтергельда.

Продовжено термін подання Податкової декларації в Німеччині

Німецькі Податкові консультанти відповідно до чинного законодавства повинні були подати декларацію про прибутковий податок Einkommensteuererklärung до 28 лютого 2020. У зв’язку з кризою на прохання радника термін був продовжений. Згідно з новими правилами, заявки можуть бути подані заднім числом з 1 березня по 31 травня у відповідних податкових органах Німеччини. Якщо Фіскус вже нарахував надбавки за прострочення, то можна домагатися їх відміни.

Більше жодних ментолових сигарет

Увага курці! З 20 травня в Німеччині заборонено продаж ментолових сигарет. Це пов’язано з новою постановою ЄС, згідно з якою смак тютюну не може бути покритий ароматами.

Збільшення мінімальної заробітної плати для майстрів з розпису стін та лакувальників

Маляри та лакувальники у Німеччині з травня отримуватимуть більшу заробітну плату:

Раніше мінімальні ставки залежали від міста і коливались від  12,95 Євро до 13,30 Євро.

У Берліні додатковий вихідний день

8 травня столиця Німеччини відзначатиме звільнення від націонал-соціалізму і закінчення Другої світової війни. Цей день буде вільний від роботи тільки в цьому році і тільки на території Берліна.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze