Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Влада Німеччини продовжила спеціальну програму по скороченню робочого часу ще на 3 місяці. До кінця року компанії зможуть перейти на Kurzarbeit в Німеччині, якщо створилась виробнича ситуація, коли простій у роботі стосується 10% працівників. Крім того, уряд продовжить сплачувати соціальні внески в повному обсязі.

Працівники працюватимуть меншу кількість годин і отримуватимуть від роботодавця 60% заробітної плати за втрачений робочий час. Для працівників, які мають дітей, ставка становитиме 67%. Чим довший час перебування на Kurzarbeit, тим вище ставка, яка може досягати максимально 87%.

Запобігання зростанню безробіття

Метою продовження програми  Kurzarbeit є збереження робочих місць. Хоча економіка та ринок праці відновилися після важких місяців пандемії, а кількість людей, які працюють за скороченою тривалістю робочого часу, скоротилася, більшість компаній ще не працюють на повну потужність, і деякі з них продовжують боротися з карантинними обмеженнями. Особливо це стосується індустрії розваг, роздрібної торгівлі, галузі туризму та готельно- ресторанного бізнесу.

Важко передбачити, як виглядатиме ситуація цьогорічної осені, але завдяки можливості полегшеного переходу на Kurzarbeit компанії не стикаються з проблемами.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze