Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Скорочений робочий час Kurzarbeit все ще зобов’язує в Німеччині. Хоча в меншій мірі, ніж під час найбільших карантинних обмежень, але він усе ще присутній. З останніх даних випливає, що у вересні 610 тис. осіб перебували на Kurzarbeit. У серпні ця цифра становила 694 тис.

Хоча кількість осіб, які працюють скорочений робочий час у Німеччині, зменшується, але ще в окремих галузях існує потреба у введені скороченого робочого часу, коли відчувається помітне зменшення роботи на фірмі. Наприклад, в автомобільній галузі спостерігається зростання кількості людей, які залишаються на Kurzarbeit.

Ця галузь та металургійне виробництво борються з проблемою постачання деталей. „Ми бачимо, що цей ефект триватиме до 2022 року. Багато спостерігачів ринку прогнозують, що ситуація покращиться лише з 2023 року, коли виробники чіпів забезпечать більшу пропускну здатність”, – заявив Микола Сетцер, глава шинного відділу Continental AG і член виконавчої ради компанії.

Виробник вантажівок MAN довелося скоротити виробництво на німецьких заводах. Також багато інших концернів вирішили перейти на Kurzarbeit. Нещодавно мало це місце на заводі Opel. Також VW у Вольфсбурзі призупинив роботу. BMW, у свою чергу, попереджає про подальші наслідки відсутності чіпів.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze