Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Кількість людей, що працюють в даний час у німецькій промисловості зі скороченим робочим часом, збільшилася в березні до 140 000 осіб, або на 2%. Тільки в автомобільній промисловості кількість зайнятих працівників, що працюють скорочений робочий день зросла з 36 000 до 43 0000. Це пов’язано з дефіцитом матеріалів, який зріс у зв’язку з нападом Росії на Україну.

За даними мюнхенського інституту ifo, у березні на проблеми з постачанням продукції та сировини скаржилися 80,2% промислових компаній. Майже 17% промислових підприємств імпортують товари з Росії. Однак через санкції з боку західноєвропейських країн імпорт з цієї країни призупинено.

Навпаки, у готельно-ресторанній індустрії спостерігається позитивна тенденція, яка в значній мірі є результатом послаблення положень закону про коронавірус. Кількість осіб, зайнятих у цих галузях у скороченому вимірі робочого часу, скоротилася з 215 тис. до 170 тис.

У секторі роздрібної торгівлі також спостерігається значне зниження – 620 тис. осіб в даний час працюють неповний робочий день, де у квітні 2020 року цей показник досяг рекордного рівня шести мільйонів.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze