Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Заробіток у сфері роздрібній торгівлі найчастіше визначається на основі колективного трудового договору. Однак, це залежить від регіону Німеччини. Не всі установи пов’язані колективним трудовим договором, деякі з них є приватними. Це також впливає на розмір заробітної плати, яка згідно з даними опитування, проведеного Фондом імені Ганса Беклера (Hansa Böcklera) в середньому на 15% нижча.

За даними Федеральної служби зайнятості, середній заробіток продавця в сфері роздрібної торгівлі в Німеччині, становить 2.277 євро на місяць брутто. Залежно від регіону висота заробітної плати коливається між 1.640 євро (Саксонія) а 2.472 євро (Баден-Вюртемберг).

Таку саму заробітну плату отримують продавці. Менше заробляють касири, медіана їх зарплати виносить 2.079 євро. Слід також зазначити, що відмінності можна знайти не тільки в заробітку, але і в годинах праці.  Наприклад, у Бранденбурзі працівники працюють в середньому 38 годин на тиждень,  тоді як в так званих старих федеральних землях (західних землях – коментар редакції) працівники виконують свої обов’язки протягом 37,5 годин на тиждень.

Скільки заробляють працівники відомих мереж Lidl чи Aldi? В основному, ці дисконтери пропонують чималий заробіток. Aldi-Nord  платить заробітну плату на основі регіонального колективного трудового договору. Згідно власних даних дисконту, працівники отримують вищі додатки, ніж передбачає колективний трудовий договір (принаймні 100 євро брутто щомісяця, а в середньому 135 євро брутто), згідно з колективним договором відпускний додаток в розмірі половини валової щомісячної зарплати брутто, тринадцяту заробітну плату,

а також додаток за проїзд на роботу. В Aldi-Süd можна розраховувати на більш високу заробітну плату, ніж передбачено колективним трудовим договором. Учні, що навчаються цій професії, заробляють в середньому 950 євро брутто в місяць в перший рік навчання і 1.200 євро брутто в місяць на другому році навчання. Студенти денної форми навчання можуть розраховувати на 1 400 євро брутто на місяць. Для продавця заробітна плата становить 11-15 євро на годину, плюс додаткові пільги, такі як тринадцята заробітна плата, святковий додаток і відпускні. Також в Lidlu розмір заробітної плати залежить від регіонального колективного договору. Крім того, з власної інформації компанії виникає, що працівники можуть розраховувати на мінімальну заробітну плату в розмірі 12 євро на годину і додаткові пільги відповідно до внутрішніх документів компанії. 

Ви можете отримати кращий заробіток, якщо працюєте на посаді керівника філії.  Наприклад в Aldi-Nord  в Північному Рейні-Вестфалії, такий працівник може заробити до 3.719 євро брутто в місяць. А завдяки численним добавкам остаточний розмір заробітної плати зростає до 4 827,26 євро. Керівник філії Lidla, який працює 170 годин на місяць, заробляє мінімум 3400 євро брутто. До того доходить також святковий додаток і відпускні,  службовий  автомобіль,  який працівник може також використовувати для особистих цілей. Завдяки навчальним програмам, які проводить мережа магазинів  Lidl,  кожен, хто працює в цій мережі може старатись на посаду керівника філії.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze