Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Важко знайти осіб в Німеччині для швидкого і ретельного прибирання на короткий час. При такій необхідністю, більшість обирає допомогу на «чорно», тобто нелегально, бо всі так роблять. Однак, незважаючи на це, з кожним роком кількість бажаючих зменшується. Навіть коли їм обіцяють високі ставки. Варто відзначити, що таких осіб в сфері прибирання, нелегально працює близько 4,3 млн., а офіційно лише 300 тисяч.

Що цікаво, найчастіше саме люди не мають бажання до роботи, тобто зі сторони роботодавців немає жодних перешкод. Зразкова прибиральниця, що працює в декількох будинках у Німеччині, не може зареєструватися у всіх своїх роботодавців. Хтось інший працює тільки на основі так званого minijob, в якому він не може заробити більше ніж 450 євро на місяць. Тому він вимушений працювати нелегально, на «чорно». Але з цим треба бути обережним, тому що працевлаштування когось незаконно може призвести до штрафу в сумі 5 тисяч. євро.

Більшість працівників в сфері прибирання бояться, що легалізація їх роботи призведе до фінансових втрат. Однак це неможливо. Що може зробити роботодавець? Якщо особа яка прибирає ще не зареєстрована офіціально і немає жодних інших умов, як наприклад, умова о minijob, то роботодавець повинен це зробити. За такої умови, працівник буде отримувати зарплатню в брутто, замість нетто. Також, у цій ситуації людина має право на оплачувану відпустку і виплати під час лікарняного. Деякі також можуть розраховувати на страхування від нещасного випадку на роботі. У разі такого нещасного випадку страхування буде сплачуватися через фонд від нещасних випадків (Unfallkasse).

Якщо роботодавець вважає, що він буде платити великий відсоток за чесне працевлаштування таких осіб, то він помиляється. Наприклад, в сім’ї працює прибиральниця за 144 євро на місяць плюс 14,04 євро податку. У той же час сім’я може розраховувати на податкові пільги. Тобто 20% витрат можна відняти безпосередньо з податку на прибуток (до 510 євро на рік).

Цікавим є одне вирішення, до якого пришла одна пара з Мюнхена. Живуть вони в тому самому місці де і прибирають, тобто, в тому самому будинку з власниками. Якщо роботодавець не має наміру працевлаштовувати їх офіціально, він платить 13,50 євро на годину. У випадку чесної зайнятості ставка становить 18,50 євро. Оскільки такий річний прибуток не перевищує 17 500 євро, клієнт не повинен платити ПДВ. Незалежність працівників прибирання також може бути вигідною для їх роботодавців. Той, хто бере на роботу таку людину, яка потім зобов’язана принести рахунок-фактуру до спеціальної податкової служби, який буде включати ідентифікаційний номер, може розраховувати на податкові пільги. Однак тільки тоді, коли винагорода здійснюється шляхом переказу. У цьому випадку вартість витрат зменшиться на 20%.

Деякі роботодавці шукають людей в професійних клінінгових компаніях. Однак це не дешеве задоволення, а людина може бути різною щотижня. Наразі існує безліч різних чатів та груп, створених спеціально для того, щоб допомогти вам знайти правильну особу до прибирання. Власники цих сайтів повідомляють, що завдяки такому рішенню все є законним, безпечним і легким до вирішення.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze