Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Все більше і більше людей в Німеччині, працює на так звані міні-роботі (Minijob), виконуючи дрібні роботи в приватних домашніх господарствах. В 2018 році  364 000 осіб вирішили бути працевлаштованими за неповною зайнятістю. Це в два рази більше, ніж у 2008 році. У 2017 році ця кількість все ще становила 360,486 осіб.

До того ж, близько 53.000 осіб, що працевлаштовані на так популярній формі зайнятості Minijob має більш ніж одну роботу. А 310.690 осіб, виконує свої обов’язки в приватних домогосподарствах. Статистичні дані показують, що до 90% зареєстрованих робочих місць, пов’язані з прибиранням. „Зростаюча  кількість зареєстрованих осіб за цим видом контракту обмежить так звану роботу на чорно, а  роботи в домашніх господарствах будуть легалізовані”,- ствердив  голова німецького страхового товариства Deutsche Rentenversicherung Knappschaft-Bahn-See Хайнц Гюнтер Хельд ( Heinz Günter Held).

За словами Хельда, реєстрація послуг, що виконуються для приватних осіб, приносить користь як роботодавцям, так і працівникам. Особи, які працюють за цим контрактом (Minijob), застраховані від нещасних випадків, а роботодавці отримують податкові пільги. Заробітна плата міні-працівників становить 9,19 євро на годину, що дорівнює мінімальному розміру заробітної плати в Німеччині.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze