Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Міні – робота або так званий Minijob останнім часом набирає все більше популярності.  Число так званих міні-працівників налічує вже понад 7,6 млн і тим самим повернулося на рівень до моменту введення обов’язкової мінімальної заробітної плати у Німеччині (Mindestlohn), – так виникає з розрахунків федерального уряду, на які посилається газета Rheinische Post.

На думку газети виросло перш за все число осіб, для яких minijob є додатковою формою зайнятості. Ще в 2014 році таких осіб в Німеччині було 2,5 мільйона, а сьогодні їх  майже 2,8 млн! Таке зростання не може однак дивувати, оскільки зростання цін і кошти життя в Німеччині у деякій мірі змушують жителів країни шукати додаткові джерела заробітку.

Працють за сумісництвом та використовують такий вид робочого контракту насамперед ті особи, основний заробіток яких є нижче середнього заробітку по країні – стверджує Інститут досліджень ринку праці (IAB)

Наступною причиною роботи за сумісництвом  є також надзвичайно привабливі принципи зайнятості, пов’язані з цією формою працевлаштування (minijob). Дохід з даної форми зайнятості не обкладається податками та внесками з боку працівника,  в цьому випадку застосовується  залізний принцип „брутто дорівнює нетто”. Працівники, які працюють за цим контрактом, і щомісячна зарплата яких не перевищує 450 євро, не повинні сплачувати соціальні внески, за винятком внесків на пенсійне страхування. Все більше людей користуються цим правом, що викликає стурбованість серед експертів ринку праці. Якщо зараз таке рішення може здаватися  привабливим, пізніше, коли людина отримає  прогнозовану пенсію, знайдеться в ситуації, коли буде занадто пізно щось міняти.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze