Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Вперше в історії, уряд ФРН у своєму звіті, присвяченому так званій „роботі на чорно” опублікувала інформацію про діяльність, пов’язану з недотриманням закону про мінімальну заробітну плату. Справу описує, Süddeutsche Zeitung.

Звіт показує, що нелегальна практика, пов’язана з трудовими відносинами, використовується насамперед у транспортній галузі, зокрема, в логістиці та експедиції, перевезенні пасажирів. Дискримінуються також, будівельні працівники, прибираючий персонал, м’ясники та люди, які працюють у готелях та ресторанах. Тому, не дивно, що збитки, завдані незаконними методами , зросли до 875,6 млн. євро. Чотири роки тому, це були ще 799,1 мільйона євро.

Лише в 2016 році німецьке Митне Управління провело 107 000 розслідувань пов’язаних з роботою на чорно. Методи, до яких вдаються роботодавці стають все більш витонченими, – вважають автори звіту. В якості однієї з найбільших бід тут згадується фіктивна господарська діяльність, завдякі якій роботодавець не сплачує внески на соціальне забезпечення, а на папері така особа виглядає, як фрілансер (вільнонайманець).

У звіті, також, приділяється чимало уваги незаконним діям компаній, які намагаються обійти постанови, що стосуються Закону про мінімальну заробітну плату. Митний орган представив цілий перелік дій та практик, до яких вдаються роботодавці, водночас дискримінуючи своїх працівників. Йдеться про зарахування до заробітної плати коштів харчування та житла, робочого одягу, винагороди за наднормові години бонами, замість грошима або застосування договорів на проведення учнівської практики, для працевлаштування працівників за найнижчими витратами.

Питання, як обійти положенння щодо мінімальної заробітної плати, взагалі не є новим. Рік після його введення, звіт про незаконну діяльність опублікували члени профспілки з DGB. Деякі з вищезгаданих пунктів, відповідають проблемам, які піднімались вже раніше. Отже, які питання слід собі поставити, чому проблема зростає і чому працівники як і раніше піддаються дискримінації?

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze