Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Masernschutzgesetz, або Закон про захист від кору, набере чинності з 1 березня. Таким чином, діти які відвідують дитячий садок та школу в Німеччині, повинні будуть зробити щеплення від кору. Це означає, що на початку березня всі діти старше 1 року повинні будуть зробити вакцину проти кору, якщо звісно, хочуть відвідувати дитячий садок. Також людям, які працюють у  медичних закладах та школах, наприклад вчителі чи медперсонал – також мають зробити щеплення проти кору. Якщо батьки не щеплять своїх дітей і все-таки відправляють їх до школи чи дитячого садка, вони вчиняють правопорушення. Це штраф, у вигляді до 2 500 Євро. Штраф може бути накладений також на дитячі центри для дітей, які утримують невакцинованих дітей або невакцинованих працівників.

З початком березня лікарі можуть виписати повторний рецепт пацієнтам, які регулярно приймають ліки . Це частина Закону про захист від кору. Завдяки цій зміні пацієнти можуть купувати ліки до трьох разів на рік, не звертаючись до лікаря за новим рецептом.

Щоб зменшити дефіцит фахівців та професіоналів у Німеччині, спроститься шлях для тих, хто проживає поза межами Європейського Союзу. Існуючі обмеження перестануть застосовуватися до професій, яким не вистачає кваліфікованого персоналу. Це означає, що перед тим, як працевлаштовувати особу за межами ЄС, органи влади спочатку не перевірять, чи може німецький чи європейський громадянин прийнятий на ту саму посаду. Якщо Ви можете розмовляти німецькою та маєте потрібну кваліфікацію, можете знайти роботу до шести місяців у Німеччині. За оцінками уряду Німеччини, таким чином кількість спеціалістів  у Німеччині має зростати щорічно приблизно на 25 000 людину.

У Баварії 15березня відбудуться місцеві вибори. Будуть обрані комунальні ради, міські ради та повітові ради. У 24 містах відбудуться вибори мера.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze