Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Stiftung Warentest в черговий раз дослідив представлені на ринку маски. Експерти рекомендують використовувати лише 4 з протестованих 20. Це „Aura 9320” фірми 3M та моделі від виробників Lindenpartner, Moldex та Uvex. 

Усі чотири маски надійно захищають від проникнення аерозолів, у них досить комфортно дихати, добре сидять на обличчі, герметичні, а також у них не містяться ніякі забруднюючі речовини, які викликають алергію. Stiftung Warentest наголошує, що ці маски виготовлені експертами з виробництва товарів для забезпечення безпеки праці і захисту органів дихання. 

Ціни на маски дуже різняться. За одну маску Uvex потрібно заплатити 67 центів. Однак за маску від фірми 3М потрібно заплатити 2,74 євро.

У семи з двадцяти протестованих масок було важко дихати. Мова йде про китайських виробників та масках, доступних в аптеках. Ще сім із перевірених масок не відповідають стандарту при випробуванні на щільність прилягання до обличчя й герметичність. 

Як упевнитися в тому, що маска надійно захищає від потрапляння на слизові вірусу? При вдиху вона повинна зменшуватися, а при видиху, збільшуватися в об’ємі.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze