Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Локдаун до 7 березня

Ще від початку лютого уряд Німеччини продовжив локдаун та усі діючі обмеження до 7 Березня. Від сьогоднішнього дня продовження локдаун буде залежати від тижневої кількості заражень.

Відкриття перукарень

З 1 Березня частина перукарень Німеччини знову записує на візити. Однак і надалі діє суворий санітарний режим із дотриманням дистанції. Салони краси залишаються закритими.

Компенсація за опіку над дитиною

З березня 2020 в Німеччині діє регулювання, яке дає батькам компенсацію за період, коли вони повинні залишатися вдома, щоб піклуватися про дітей, які були відправлені на карантин або чиї школи були закриті. Це регулювання обмежене за часом і діє до кінця березня 2021 року. Німецький уряд ще не вирішив, чи буде він продовжений.

Більше ніяких податкових відстрочок

Хто має економічні проблеми через коронавірус, може подати заявку на відстрочку сплати податку. Фінансові установи не накладають на період відстрочки відсотки, проте збір повинен бути оплачений. Ця можливість стосується податку на прибуток (нім. Einkommensteuer), податку на товари та послуги (нім. Umsatzsteuer), і податків від виробничої та комерційної діяльності (нім. Gewerbesteuer).

Регулювання обмежене за часом і припиняється 31 Березня. Німецький уряд ще не вирішив, чи буде він продовжений.

Переоцінка пенсій

Пенсіонери, які живуть на Заході Німеччини, не отримають в поточному році підвищення допомоги. Причиною цього є криза, викликана коронавірусом. У свою чергу, на Сході, де з моменту об’єднання Німеччини пенсія нижча, з 01.07.2021 буде виплачена надбавка в розмірі не менше 0,7%. Однак фактичний розмір підвищення буде вказаний в березні 2021 року.

Новий енергетичний клас

З березня при купівлі електронного обладнання на них з’являться наклейки з новою енергетичною шкалою. Категорії з плюсом будуть скасовані, замість цього буде застосовуватися шкала від A до G. Таким чином, буде полегшений вибір відповідного обладнання. Не всі розуміють, чим відрізняється пристрій A++ від пристрою a+++.

Кінець з Baukindergeld

Сімейна допомога з виділенням на власне житло, тобто Баукіндергельд буде надаватися тільки до кінця березня. Тому той, хто хоче отримати підтримку, повинен отримати дозвіл на будівництво або контракт на покупку до кінця місяця.

Двоетапна авторизація

Споживачі часто платять онлайн-карткою. До цих пір достатньо було вказати тільки номер карти, номер CVV і дату закінчення терміну дії карти. Нове європейське регулювання передбачає введення двоетапної перевірки, яка вже кілька місяців вводиться поетапно. З 15 березня це регулювання стане обов’язковим. Тепер споживачеві також доведеться надати унікальний код.

Зміна часу

У ніч з 27 на 28 березня всі жителі Німеччини переведуть свій годинник на годину вперед.

Джерело: focus

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze