Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Securitas – найбільша охоронна служба в Німеччині, а її дані відображають тенденції розвитку злочинності в країні. Аналіз включає будівлі, які класифіковані як небезпечні (наприклад, банки, будівельні магазини), в яких крадіжка зі зломом призвела до сигналізації або запису на камери, що змусило співробітників Securitas втрутитися. Можна зауважити, що за 2018 рік кількість крадіжок зменшилась приблизно на 10%. Подібна ситуація з 2017 роком (-15%) та 2016  (-20%) було зафіксоване значне зменшення. Однак слід пам’ятати, що ці цифри не базуються на репрезентативному, статистичному вираховуванні, а лише показують тенденцію зменшення кількості крадіжок.

Дані Securitas також містять дані про крадіжки в окремих федеральних містах. У 2018 році їх кількість впала в Баден-Вюртемберзі, Берліні, Бранденбурзі, Нижній Саксонії та Шлезвіг-Гольштейн. Проте, незважаючи на такі позитивні результати, кількість крадіжок у Німеччині залишається високою. Таке зменшення, яке триває вже три роки, зумовлене значним збільшенням крадіжок, яке було зафіксовано в 2015 році. Незважаючи на зниження кількості правопорушень столиця Німеччини все ще належить до земель, де найчастіше порушується закон. У Північному Рейні-Вестфалії кількість злочинів зросла на 19%.

В минулому році найбільше крадіжок налічується за друге півріччя. Порівняно з аналогічним періодом у 2017 році їх кількість зросла на 50%. Манфред Буль, президент Securitas Deutschland, підозрює, що таку активність склали, особливо, організовані банди. В травні і червні, грабіжники охоче грабували приватні будинки. З’являлися вони зазвичай вже в сутінках, або коли мешканці перебували в магазинах чи на були ще на роботі. Великі магазини потрапляли під загрозу вночі, особливо близьку півночі, коли на вулицях нікого не було.

Найбільше приваблюють правопорушників банки та різні місця позичок (23%), продуктові магазини (16%), інші роздрібні магазини (12%) та виробничі підприємства (11%). Цікаво, що минулого року були спроби прорватися навіть до пунктів збору відходів. Щоб дістатися до таких місць, грабіжникам найчастіше доводиться перерізати лише дріт, що не є великою проблемою для них, і чекають на них цінні лоти, такі як машини або будівельні матеріали. Відносно багато крадіжок також стосуються магазинів побутової хімії та косметики. У випадку приватних будинків грабіжники намагаються проникнути через вікна і двері на першому поверсі. Вони особливо полюбляють проникати через сад або підвал. У великі магазини злодії зазвичай потрапляють через вхідні двері і вікна, а також входи для постачальників та аварійні виходи.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze