Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Дистанційна робота з дому в першу чергу спрямована на краще погодження професійних та сімейних обов’язків, а також запевнення еластичного робочого часу. Це результат аналізу поточного дослідження Інституту досліджень ринку праці та професійної діяльності (німецька: Institut für Arbeitsmarkt- und Berufsforschung). З цього випливає, що така можливість надається частіше, особам, працевлаштованим на великих підприємствах, ніж в невеликих фірмах.

48% опитаних підприємств, які працюють в системі home office – також, при розрахунку, враховують понаднормовий робочий час. Працівники можуть призначити назбирані надурочні години на вільний час (42%), отримати грошову компенсацію (10%) або вибрати між цими двома варіантами (43%). Кожне двадцяте підприємство не компенсує працівникам понаднормових годин.

Незважаючи на те, що облік робочого часу ведеться на кожному третьому заводі, мало хто ним користується. Близько 3/4  працівників мають право збирати понаднормові години на рахунку, але лише 16 відсотків користується цією можливістю. Серед тих небагатьох людей більшість вирішують використовувати цей час для тривалих, а іноді навіть кількамісячних відпусток.

 

 

 

 

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze