Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Все більше і більше обов’язків, підвищений темп роботи через нестачу кадрів, стреси, відсутність підвищення професійної підготовки, неоплачувані понаднормові години роботи – все це, нажаль, реальність буття. А якщо порівняти це з середньою заробітною платою 14 євро, з 22 євро в сфері послуг – то ситуація виглядає ще гіршою. Більше того, не очікується і надалі поліпшення, оскільки заробітна плата в готелях і ресторанах скорочується протягом десятиліття.

У той же самий час, така галузь користується попитом у працівників. Кількість вакансій досягла 40 000 – це майже вдвічі більше, ніж 10 років тому.

Профспілка Dehoga погоджується з дефіцитом працівників, але не бачить проблеми з заробітними платами, тому що, порівняно з попереднім роком вони і так зросли. Профспілки також підкреслюють, що працівники можуть розраховувати на привабливі додатки за роботу ввечері, вночі, у вихідні дні і звичайно за чайові від клієнтів. Історії з роботи від працівників зовсім інші, більшість з них скаржиться на підвищений тиск, викликаний надмірними робочими годинами, через недостачу персоналу. Мало хто хоче працювати за 1800 євро брутто щомісяця, майже без вихідних та відпустки. Помічено таку тенденцію, як звільнення працівників, які вже не перший рік працюють на одному місці (в сенсі мають вже отримувати вищу зарплатню), замість цього, недобросовісні працедавці працевлаштовують нових на невизначений термін.

Також, уряд відзначив, тривожні зміни в структурі працівників громадського харчування, які відбулись за остатні 10 років. Кількість працівники, зайнятих неповний робочий день досягла мільйона, як пояснюють члени Dehoga – відбувається це, через фінансову кризу та введення, так званої «minijob». Працівників на повний робочий день стає все менше і менше.

Замислитись над цією проблемою можна вже під час вибору, або навчання цій професії. Бо, з вище перерахованого, можна розраховувати на 750 євро за місяць,

Проблеми в цій галузі розпочинаються ще від навчання. Особи які тільки вчяться, можуть розраховувати на не більше, ніж 750 євро на місяць, що є на 120 євро менше середньої зарплати.

Чи є в цьому винний тільки працедавець? Не завжди, враховуючи сильну конкуренцію в цій галузі і те, що клієнт хоче платити якомога менше в ресторані або готелі.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze