Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Послаблення обмежень

Німецький уряд прийняв рішення про поетапні зміни обмежень. Перші зміни вже реалізовані, наступні відбудуться в березні. 

Другий етап обмежень розпочнеться 4 березня

Третій етап послаблення обмежень (20 березня)

Обов’язкові щеплення для медичних працівників (16 березня)

Особи, працевлаштовані в будинках престарілих, приватних медичних кабінетах, лікарнях повинні до 15 березня представити своєму роботодавцю свідоцтво про повну вакцинацію або одужання. Працівники, для яких щеплення є обов’язковим,але які мають медичні протипоказання, повинні надати про це відповідну медичну довідку.

Той, хто до 16 березня не представить відповідні документи, не може працювати у вищезазначених установах. 

Зміна часу

Як щороку, у березні відбудеться перехід зимового часу на літній. 27 березня в ніч з суботи на неділю стрілки годинника переведуть на годину вперед, тобто з 2 годин на 3.

Новий номерний знак

З 1 березня скутери, мопеди, електроскутери та аналогічні транспортні засоби об’ємом до 50 м3 повинні мати новий номерний знак, уже не синього, а зеленого кольору. Страхівка буде дійсна лише за наявності зеленого реєстраційного знака.

Донори органів

У новому місяці змінюється закон про посилення готовності приймати рішення щодо донорства органів. Щоб допомогти громадянам прийняти рішення про донорство органів після смерті, з 1 березня у відділах видачі ID-картки будуть доступні інформаційні матеріали та картки донорства органів. На їх підставі планується до кінця року створення реєстру донорства органів у Німеччині.  Крім того, сімейні лікарі можуть кожні два роки давати своїм пацієнтам поради щодо передачі органів після смерті.

Захист деревних рослин і живоплотів

З 1 березня по 30 вересня не можна обрізати живоплоти та дерева. Це продиктовано відповідними положеннями Федерального закону Німеччини про охорону природи. Причина? Перш за все, закон покликаний захищати місця розмноження та гніздування багатьох тварин, таких як місцеві птахи і комахи. 

Розірвання трудового договору

До цього часу строковий трудовий договір можна було розірвати за 3 місяці до закінчення терміну дії контракту. В іншому випадку контракт автоматично продовжувався ще на один рік. Таким діям було покладено край. Термін  розірвання трудового договору, який буде підписаний з 1 березня 2022 року, становитеме один місяць. Якщо договір не буде розірвано протягом цього терміну, він буде продовжений на невизначений термін, але з можливістю припинення його дії зі збереженням місячного періоду розірвання.

Премії за роботу під час пандемії

До кінця березня роботодавці можуть виплатити своїм працівникам премію за роботу у важких умовах пандемії. Уряд Німеччини має намір не оподатковувати премію до 1500 євро. Отже, якщо хтось раніше отримував премію і тепер отримає її знову, то загальна сума премії не може перевищувати вищезгадану суму. 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze