Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Однією зі змін, які чекають жителів Німеччини в березні, є підвищення допомоги Mütterrente, тобто пенсії  для матерів (жінок, які не працювали професійно, доглядаючи своїх дітей). З1 липня 2014 року матері дітей, народжених до 1992 року, мають право на зарахування до трудового стажу двох років, присвяченого вихованню дітей, а значить отримають вже два пункти виплати пенсії за дитину. У поточному році її висота повинна бути підвищена. У випадку Mütterrente І – матері, які отримують вже звичайну пенсію можуть збільшити свій бюджет.  За дітей, які народилися після 1992 року, в даний час зараховується три роки періоду догляду за дітьми та їх виховання, тобто відбувається облік трьох пунктів виплати пенсії. Пенсійна реформа 2019 (Mütterrente II) передбачає, що матері, діти яких народилися до 1992 року,  отримають додатково пів пункту, тобто 2,5 пенсійні одиниці. На сході країни матері отримають за дитину 15,35 євро на місяць, а на заході пенсія підвищиться до 16,02 євро на місяць. Матері, які вийшли на пенсію на початку 2019 року, одразу отримають Mütterrente. Зміни стосуються також жінок, які вже давно вийшли на пенсію. Вони отримають MütterrenteII 1 березня, ретроспективно до 1 січня.

Нові ставки в німецькій будівельній галузі

На початку березня збільшується також мінімальна заробітна плата для працівників будівельної галузі. Таке рішення прийняли Промислова профспілка «Будівництво-Аграрне господарство-Екологія» (IG Bauen) і об’єднання роботодавців. Майже 5 мільйонів осіб, працевлаштованих в Німеччині, скористаються цією домовленостю. На заході країни кваліфіковані працівники з березня місяця повинні будуть заробляти не менше 15,20 євро за годину брутто ( попередня ставка становила 14,95 євро). На сході країни  кваліфіковані працівники отримають 12,20 євро брутто, а в Берліні 15,05 євро за годину брутто. Також помічники на будові (різноробочі) можуть розраховувати на кращу зарплату. Їх заробітна плата по всій країні зросте до 12,20 євро за годину брутто.

Нові номерні знаки для мопедів

Зміни не оминуть також водіїв мопедів, які з 1 березня, повинні мати зелені номерні знаки. Хто буде переміщатися по німецьких дорогах на старих, синіх номерних знаках, повинен рахуватися з закінченням страхового захисту. Хоча мопеди не мусять бути зареєстровані,  але слід однак пам’ятати про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності (Haftpflichtversicherung). Згідно параграфу 27 розпорядження FZV, власники таких транспортних засобів повинні щорічно змінювати свої  номерні знаки. Слід також пам’ятати, що електричні велосипеди (нім. e-bike) відносяться до мопедів.

Інструкція Whatsapp

WhatsApp створив нові керівні принципи, що стосуються відповідального використання програми. Щоб користувачі мали тільки добрий досвід, пов’язаний з програмним забезпеченням, було створено два документи. Один стосується „розумної поведінки”, другий „поведінки, яку користувачі повинні уникати”.

Штрафи за вирубку дерев

Хто планує в найблищому часі обрізати живопліт або зрубати дерево, може наразитися на великі кошти.  Згідно з Федеральним законом про охорону природи з 1 березня по 30 вересня забороняється обрізати живопліт або вирубувати дерева. Дозволено  всього лиш обрізати невеликі відгалуження рослин, щоб позбутися  приросту рослин або в цілях охорони дерев. Більші роботи будуть дозволені проводитись лише з жовтня. Таким чином держава хоче захистити рослини і тварини.

Вибори до Європейського Парламенту

До 4 березня до 18.00 години у Федеральну виборчу комісію можна вносить пропозиції щодо кандидатур до виборів до Європейського Парламенту.  Зміни або відмову кандидатур можна скласти до 15 березня. Вибори в Німеччині відбудуться 26 травня 2019 року.

Міжнародний жіночий день — вихідний день

8 березня жителі Берліна зможуть відпочивати. Міжнародний Жіночий День – з цього року буде офіційно святковим днем у столиці Німеччини.

Зміна часу

Зміна часу, що відбудеться 31 березня 2019 року, може бути однією з останніх змін. Європейська Комісія хоче скасування процедуру переведення годинників кожні шість місяців.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze