Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Паспорт вакцинації

У всіх, хто вакцинувався двома дозами вакцини проти коронавірусу, дата закінчення терміну дії сертифікату настане 1 лютого 2022 року. Сертифікат буде дійсним не один рік, а лише 270 днів (дев’ять місяців).

У даний час зміни торкнулися близько 21 мільйона жителів Німеччини. Однак вони можуть продовжити термін дії документа, отримавши третю( бустерну) дозу вакцини. 

Нова вакцина

В кінці лютого в Німеччині повинна з’явитися нова вакцина проти коронавірусу Novavax. Вакцина може стати альтернативою для скептиків, оскільки вона заснована на технології, відмінній від доступних у даний час препаратів мРНК.

Податкова декларація

Кожен, хто зобов’язаний подати декларацію про прибутковий податок Einkommensteuererklärung, як правило, повинен це зробити, до кінця лютого. Це означає, що податкову декларацію за 2020 рік слід подати не пізніше 28 лютого 2022 року.

Через пандемію, як виняток, була призначена інша дата. Федеральний уряд продовжив термін подачі на три місяці – до 31 Травня 2022 року. Це означає, що вам — а точніше, вашому податковому консультанту — не потрібно поспішати в лютому цього року.

Останній шанс на Ausbildungsprämie

Підприємства, які, незважаючи на пандемію, зберегли або збільшили кількість місць для навчання студентів за фахом, отримають підтримку від держави. Якщо компанія постраждала під час кризи, але укладає стільки ж контрактів на навчання, як і раніше, вона може подати заявку на фінансову допомогу – 4 тис. за контракт. Більш високі суми, до 6 тисяч, отримають компанії, які збільшать кількість стажистів. Однак це стосується тільки тих, хто почав здобувати професійну освіту з 1 червня 2021 року по 15 лютого 2022 року. Крім того, компанії повинні продемонструвати, що вони борються з наслідками пандемії.  

Компанії можуть подати заявку на Ausbildungsprämie до агентства зайнятості протягом 3 місяців після закінчення випробувального терміну стажування з числа учнів або студентів.

Заробітна плата водіїв вантажних автомобілів

З 2 лютого 2022 року водії міжнародних перевезень повинні будуть отримувати повну мінімальну заробітну плату, що діє в країні, де вони надають послугу.  

Увага! Польща – виняток! Той, хто проїжджає через територію Польщі або не перевозить свій товар принаймні в 2 інші країни, не виграє від зміни.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze