Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Підвищення пенсії

Хороші новини для 20 мільйонів пенсіонерів у Німеччині. На заході країни пенсії з липня збільшаться на 5,35%, а на сході – на 6,12 %. Нова ставка діятиме до 1 липня 2024 року.

Kinderbonus

Разом з виплатою Kindergeld у липні також буде виплачуватися Kinderbonus, як частина пакету допомоги Entlastungspaket. Згідно з рішенням федерального уряду, у пакетах допомоги громадянам передбачено також дитячий бонус у розмірі 100 євро на дитину. Виплата буде проводитись у липні через кілька днів після чергової виплати дитячої допомоги. Вона входить до неоподатковуваної квоти, у зв’язку з наявністю дітей (нім.Kinderfreibetrag). 

 

Sofortzuschlag

Sofrtzuschlag становитиме 20 євро на місяць на дитину. Він буде виплачуватися нужденним дітям, які мають право на соціальні виплати згідно з книгами 2 і 12 Соціального Кодексу Німеччини  (Sozialgesetzbuch), права Asylbewerberleistungsgesetz, Kinderzuschlag або додаткові виплати на утримання відповідно до закону Bundesversorgungsgesetz. Мета програми-захистити дітей та підлітків від бідності.

 

Допомога по безробіттю

Дорослі, які отримують допомогу по безробіттю (нім. Arbeitslosengeld II), базове забезпечення (Grundsicherung) або соціальну допомогу (нім. Sozialhilfe), отримають в липні 2022 року одноразову фінансову виплату, яка становитиме 200 євро. У свою чергу, безробітні, які отримують Arbeitslosengeld можуть розраховувати на 100 євро.

 

Підвищення Mindestlohn

Законодавчо встановлений ​​розмір мінімальної заробітної плати зросте 1 липня з 9,82 євро на годину до 10,45 євро на годину. . У жовтні планується наступний етап підвищення Mindeslohn – до 12 євро.

 

Ціни на електроенергію

З 1 липня рахунки на електроенергію трохи знизяться. Німці перестануть платити за EEG-Umlage. Наразі вона становить 3,72 цента за кіловат-годину та йде енергетичним компаніям, як компенсація витрат на виробництво дорогої екологічно чистої енергії.

DHL підвищує ціни

Відправка деяких посилок через кур’єрський сервіс DHL з 1 липня стане дорожчою. Підвищення ціни стосується практично всіх розмірів посилок, окрім посилки вагою понад 5 кг. Її доставка буде на 0,50 євро дешевше.

 

Середня орендна плата

Міста та муніципалітети з населенням понад 50 тис.мешканців з 1 липня зобов’яжуть скласти перелік середніх розмірів орендної плати. Це дозволить орендарям порівнювати розмір своїх комісійних зборів із відповідним середнім показником.

 

Земельний податок

Уже у 2025 році має набути чинності закон про реформу податку на землю (нім. Grundsteuer). Починаючи з липня й до 31 жовтня всі власники нерухомості та земельних ділянок повинні подати відповідні декларації до управління Finanzamt.  Необхідно вказати дані про кількість поверхів, житлову площу, рік будівництва та ринкову вартість об’єкта. 

 

Повернення електронних пристроїв у супермаркетах

 

З 1 липня супермаркети та дискаунтери повинні приймати старі електронні пристрої. За умови, що площа магазину перевищує 800 квадратних метрів, а магазини продають відповідну продукцію кілька разів на рік. 

 

Вводиться застава майже на всі одноразові пляшки. 

З 1 липня в Німеччині більше не можуть продаватися напої без застави тари. Усі пляшки, навіть одноразові, повинні продаватися під заставу. Виняток становлять лише молочні напої в пластикових пляшках і банках. Виробники цих товарів до запуску заставної системи мають час до 2024 року.

 

Водійські посвідчення

Закінчується перший термін обміну посвідчення водія. Процес запровадження нових посвідчень водія ЄС триватиме до 19 січня 2033 року. Однак деяким водіям зі старим посвідченням уже потрібно поспішити, оскільки перший термін закінчується 19 липня 2022 року. Він стосується автолюбителів, які народилися в період з 1953 по 1958 рік.

Система ADAS

З метою підвищення рівня безпеки на дорогах з 5 липня всі нові види транспортних засобів повинні мати систему допомоги водієві ADAS.

 

Розірвання договору онлайн

З 1 липня особи, які хочуть розірвати трудовий договір в режимі онлайн, зроблять це швидше і простіше. Постачальників послуг зобов’язали розмістити на своїх сайтах кнопку, яка дозволить розірвати договір.

 

Щеплення проти кору

Закінчується перехідний період для тих, хто відвідує або працює в німецьких школах і дитячих садках. Вони до 31 липня 2022 року повинні вакцинуватися від кору. Якщо цього не зроблять, дітям буде заборонено відвідувати навчальний заклад, а працівників – відсторонять від роботи. Крім того, винним загрожує штраф до 2500 євро.

 

Безкоштовні тести на коронавірус

Тести на коронавірус, які можна зробити самостійно, з липня місяця, більше не будуть безкоштовними. Їх ціна становитиме 3 євро.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze