Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Обов’язкова вакцинація проти кору

Особи, які народилися після 1970 року, які контактують з іншими людьми в медичних і громадських установах, повинні бути щеплені проти кору до 31 липня. Це також стосується обслуговуючого персоналу, особи,  які працюють у школах, дитячих садках, медичних кабінетах та клініках.  

Метою вакцинації є захист німецького суспільства від наслідків зараження вірусом кору. 

Особам, які не дотримуються зобов’язань щодо вакцинації, з 1 серпня заборонять працювати у вищезазначених установах.

Проїзний за 9 євро

Лише до кінця серпня жителі Німеччини можуть користуватися дешевим квитком у громадському транспорті. Ця пропозиція не буде продовжена на наступні місяці.

Не виключено, що в майбутньому буде запроваджено пільговий квиток, але вже за вищою ціною.

Більше допомоги для студентів – Bafög

З 1 серпня фінансову допомогу BAföG для студентів збільшать на 6%. Збільшено також суму, що не оподатковується, а також коло осіб, які можуть отримати стипендію. 

Студенти отримають підвищення з початку зимового семестру, а учні професійно-технічних навчальних закладів – з початку навчального року.

Збільшиться неоподатковуваний розмір доходу батьків, що є основою розрахунку допомоги на освіту. Це також збільшить кількість студентів, які мають право отримати підтримку. Учні професійно-технічних навчальних закладів, які не проживають з батьками, отримають 632 Євро. Поки що вони могли розраховувати на 585 євро. Ставка для студентів зросте з 427 до 452 євро на місяць. Якщо вони не проживають з батьками, вони отримуватимуть додатково 360 євро орендної плати (раніше 325 євро).

План дій у разі нестачі газу

З серпня до 31 березня 2023 року всі країни Європи добровільно скоротять споживання газу на 15%.

Зміни в трудових договорах

У трудових договорах, які укладаються з 1 серпня, мають бути чітко прописані умови праці на нових робочих місцях. У документах має бути більш детальна інформація про правила та умови  працевлаштування. 

Дешевші ліки в аптеці

Пацієнти, яким лікар прописав біофармацевтичні препарати з 16 серпня 2022 року, можуть отримати в аптеці дешевші ліки того ж типу. Біодобавки, тобто аналогічні біологічні препарати, мають швидше надходити в обіг, а вартість ліків має зменшитись.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze