Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Організація Deutsche Städtetag просить уряд Німеччини створити чітку стратегію боротьби з дефіцитом соціальних працівників. Влада вже заявила, що хоче модернізувати законодавство для трудових мігрантів, але це має відбутися найближчим часом.

У лікарнях, будинках престарілих та установах по догляду за дітьми вже зараз не вистачає працівників. «Найближчими роками ми очікуємо дефіцит 230 тисяч вихователів у дитячих садках і 300 тисяч опікунок людей похилого віку. Якщо не вистачає вихователів, щоб супроводжувати малюків протягом дня, багато дитячих садків так і залишаться зачиненими. Люди похилого віку, які потребують догляду, та їхні сім’ї змушені обходитися без сторонньої допомоги, якщо поруч немає нікого, хто міг би надати їм професійну підтримку. Нам потрібні руки допомоги з-за кордону», – заявив Гельмут Деді з dpa. 

Він зазначив, що в новому році федеральний уряд має вжити конкретних кроків для залучення кваліфікованих робітників із числа іммігрантів, які в разі потреби могли б пройти навчання в Німеччині в короткі терміни. Крім того, з 2026 року в школах діятиме право цілодобового догляду. Це означає, що до 1 мільйона дітей можуть потребувати додаткового догляду. А для цього не вистачає кваліфікованого персоналу.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze