Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Дослідження проведені Evangelische Банком, в яких були опитані 300 керівників будинків престарілих,  які представляють в цілому приблизно 1250 відділень по всій країні, показали, що аж 60% опитаних  будинків престарілих в Німеччині має проблеми  з занадто малою кількістю персоналу. В середньому, у кожному будинку для престарілих не вистачає 6 працівників. Опитування також показує,  що протягом останніх трьох місяців кожна п’ята установа повинна була тимчасово відмовитися від прийняття нових людей, які потребують щоденної допомоги через нестачу фахових працівників.

Багато будинків для догляду за престарілими людьми намагаються залучити бажаючих працювати за допомогою підвищень заробітної плати, проте дуже часто не вистачає реальних засобів для фінансування таких обіцянок. Крістіан Ферланд (Christian Ferchland), член правління Evangelische Bank, вважає, що краща заробітна плата може допомогти таким установам  з дефіцитом персоналу лише частково. Не вистачає системних рішень з боку уряду.

Щоб не обмежувати кількість прийнятих осіб, 40% опитаних воліють приймати на роботу тимчасових працівників. 70%  постійного персоналу в сфері догляду за престарілими людьми це опікуни з-за кордону, особливо зі Східної Європи. В даний час 38 тисяч вакантних посад у сфері догляду за літніми людьми, чекають по всієї країні. Щоб запобігти подальшому дефіциту працівників  в цій сфері, уряд планує заохотити більшу  кількість осіб для здобуття професії. До 2023 року на 10% повинно збільшитися число практикантів та учбових закладів, які навчають даній професії, в порівнянні до поточного року. Уряд також наполягає на тому, щоб провайдери, які працюють в сфері догляду за літніми людьми, платили своїм працівникам заробітну плату, відповідно до колективного трудового договору. За словами федерального міністра праці Губертуса Гайля (Hubertusa Heila), лише 22% працівників сфери догляду  пов’язані колективним договором роботи, який забезпечує кращу заробітну плату а також умови праці.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze