Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Епоха Ангели Меркель добігає кінця. Наприкінці вересня жителі Німеччини знову вирушать на виборчі дільниці, щоб вибрати новий уряд і нового канцлера. Однак, перш ніж це наступить, у життя спочатку увійдуть інші зміни в різних сферах суспільного життя. 

Строк дії Corona-Arbeitsschutzverordnung добігає кінця

Строк дії постанови про охорону та безпеку праці (Corona-Arbeitsschutzverordnung) завершується 10 вересня. До цієї дати уряд хоче узгодити заходи, зважаючи на поточну ситуацію та розширити положення, які цього вимагають. Особливо це стосується обов’язку забезпечення роботодавцями санітарного режиму та тестування на виявлення коронавірусу. Крім того, федеральний міністр праці Хубертус Хайль домагається, щоб працівники могли щепитися в робочий час.

Полегшення для батьків

З нового місяця вступають в силу зміни щодо Elterngeld. Йдеться про розширені можливості неповного робочого дня, меншу бюрократію та більшу суму батьківської допомоги на недоношених дітей. Зміни стосуються всіх батьків новонароджених малюків з 1 вересня 2021 року.

Буде збільшено ліміт робочих годин для батьків, які отримують Elterngeld та додатково працюють неповний робочий день. З вересня верхня межа робочого тижня становитиме 32 години.

Партнерський бонус (Partnerschaftsbonus)

З нового місяця набудуть чинності більш вільніші правила для партнерського бонусу. Чотири так званих Elterngeldplus-Monate вже можна отримати, якщо обидва батьки працюють одночасно від 24 до 32 годин на тиждень. Крім того, бонус не потрібно використовувати 4 місяці поспіль, але можна від нього відмовитися між 2 і 4 місяцями або продовжити з невеликим випередженням.

Додатковий Elterngeld для недоношених дітей

Коли дитина з’явиться на світ раніше запланованого часу, батьки отримають більшу підтримку. У цьому випадку Elterngeld буде виплачуватися максимум на 4 місяці довше. Однак це стосується лише немовлят, які з’являться на світ на 16 тижнів раніше, ніж планувалося. У випадку 12 тижнів, батьки отримуватимуть 3 місяці додаткову грошову допомогу. Однак, якщо дитина народиться на 8 тижнів раніше, батьки отримають 2 додаткових місяці Elterngeld, а для недоношених дітей, народжених не менше ніж за 6 тижнів до запланованих пологів, 1 додатковий місяць.

Moneypool припиняє роботу

До цього часу користувачі програми Paypal могли швидко та зручно збирати гроші в цифровому вигляді за допомогою Moneypool. З 30 вересня це буде неможливо. Paypal заявив, що з цього дня нові Moneypool більше не будуть створені, а старі закінчуються через 30 днів, тобто 30 жовтня. Однак користувачі мають час до 7 листопада, щоб вибрати зібрані гроші.

Google припиняє підтримку Google Bookmarks

Також з 30 вересня Google закриває окремий сервіс зберігання закладок Google Bookmarks. Хто не хоче втрачати збережені закладки, повинен експортувати їх до кінця місяця.

Вибори канцлера Німеччини

Ангела Меркель, яка 16 років очолює уряд Німеччини, залишає посаду канцлера Німеччини. Наступні вибори до Бундестагу заплановані на 26 вересня 2021 року. Залежно від того, скільки часу триватимуть коаліційні переговори, Меркель ще деякий час може виконувати свої обов’язки, поки новопризначений канцлер не вступить на посаду.

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze