Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Профспілки Німеччини (DGB) досі бачать прогалини в Законі, які ретельно використовують недобросовісні роботодавці Німеччини. Stefan Körzell з DGB стверджує, що з подібною недобросовісною практикою мали вже проблеми  близько 1,8 млн. –  2,2 млн. співробітників.

Працедавці дуже часто хочуть, щоб працівники працювали довше, ніж передбачено в контракті. Це дозволено законом, який, на думку Кьорселли, дозволяє легко керувати годинами часу. Голова правління також висловився за підвищення мінімальної заробітної плати до 12 євро за годину. Наразі мінімальна погодинна ставка в Німеччині становить 9,19 євро.

Представники соціальної організації VdK вимагають від влади прийняти тверді проекти проти недобросовісних практик, які використовують роботодавці. Верена Бентеле, президент VdK, вважає, що уряд повинен запровадити новий, більш ефективний механізм контролю і санкцій.

Нагадаємо – федеральний закон про мінімальну заробітну плату був прийнятий влітку 2014 року. У січні 2015 року нормативна мінімальна заробітна плата, тобто Mindestlohn, у розмірі 8,50 євро за загальну годину, розповсюдилась по всій країні. З тих пір поступово підвищується нормативний мінімум.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze