Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Не секрет, що житло в оренду у Німеччині не коштує дешево. Ціни на оренду зростають щороку. Через не найкращу ситуацію на ринку житла, німецька залізниця хоче запропонувати майбутнім працівникам житло, яке буде відносне в ціні. «Питання адекватних цін на житло давно вже актуальне серед наших працівників»,- пояснює Мартін Сейлер з DB.

Саме через це, компанія хоче запропонувати свої ціни на квартири. Більше того, квартири для співробітників будуть будуватися на залізничній інфраструктурі. Звичайно, залізниця не має наміру ставати забудовником житла. Компанія усвідомлює, що самостійно вони не вирішать житлову проблему, але напевно ситуація зміниться на краще.

Квартири для студентів, практикантів та працівників

На сьогоднішній день студенти які навчаються за подвійною системою та учні, отримують допомогу на житло у розмірі 350 Євро. Deutsche Bach підготував 900 квартир до оренди для працівників міст Гамбурга, Кельна, Франкфуртна-Майна, Штутгарта та Мюнхена.

Працівник можуть жити в орендованих квартирах як короткочасно та і довготривалий термін. У Мюнхені вже відомі ціни – 200 Євро на місяць. Коли кінця року кількість квартир збільшиться ще на 70. Надалі працівники будуть мати можливість оренди на довший період, а не лише на час навчання.

Перші працівники, які мають наміри оренди на більш тривалий період, мають переїхати до квартир вже у грудні у районі Мюнхена Богенхаузен. Квартири будуть як однокімнатні, так і багатокімнатні (до 4 кімнат). Плата за електроенергію та воду становити 12 Євро. Як для одних з найдорожчих міст Німеччини, такі ціни цілком доступні.

Повернення до минулого

У минулому Дойче Бан належала до одних з найбільших орендаторів Німеччини. В ХІХ ст. по всій країні було розкидано 170 000 квартир. У той час, коли залізнична мережа зростала, німецька залізниця будувала квартири для працівників з невеликими доходами за доступними цінами. На сьогоднішній день, більшість збудованих у той час квартир належать до різних приватних корпорацій. У 90-х роках, коли  німецьку залізницю перетворили на підприємство, вона продала більшу частину квартир, що належали їй. В ті часи, це не була дивна ситуація, бо квартир вистачало для всіх.

 

 

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze